(VIDEO) JEZIVA KIMOVA PORUKA POSLE LANSIRANJA RAKETE: Vreme je da se ove 3 zemlje unište, potope i izbrišu!
Foto: EPA, Foto: EPA

NOVA PROVOKACIJA

(VIDEO) JEZIVA KIMOVA PORUKA POSLE LANSIRANJA RAKETE: Vreme je da se ove 3 zemlje unište, potope i izbrišu!

Planeta -

Centralni partijski list Severne Koreje Rodong sinmun, zbog novog raketnog testiranja, napisao je da nikakav pritisak spolja neće naterati Pjongjang da prekine sa razvojem nuklearnog oružja i balističkih raketa, ako se SAD i dalje budu ponašale neprijateljski prema njima.

"Nikakav pritisak neće uticati na nas“, pod ovim naslovom organ Centralnog komiteta Radničke partije Koreje objavio je na šestoj strani članak u kojem se pozivaju SAD da poslušaju Pjongjang.

"Ako SAD i dalje ne budu slušale naše iskrene savete, samozaštita naše republike će samo jačati“, navodi se u članku Rodong sinmun.

Ranije je saopšteno da je Severna Koreja ispalila neidentifikovanu raketu iz četvrti Sunan u prestonici Pjongjangu u pravcu istoka, saopštila je južnokorejska vojska.

Raketa je preletela preko severnog Japana, a prema izveštajima japanskog sistema za uzbunjivanje pala je oko 2.000 kilometara istočno od Hokaida, prenosi AFP.

Prošlog meseca, Severna Koreja je ispalila raketu koja je preletela Japan, a Tokio je taj potez nazvao "pretnjom bez presedana“.

Novo testiranje rakete usledilo je nedugo nakon što je Južna Koreja organizovala vežbe u Japanskom moru.

Inače, nakon što je SB UN usvojio novi paket sankcija protiv Severne Koreje, Pjongjang je upozorio da je vreme da se "uništi SAD, potopi Japan i izbriše Južna Koreja".

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija usvojio je sankcije zbog prethodnog nuklearnog testa Severne Koreje.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Osmeh dečaka, ideje ludaka! 8 ključnih činjenica o Kim Džong-unu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track