(VIDEO) OTELI ROĐENO DETE IZ BOLNICE: Odbili da vakcinišu  tek rođenu ćerkicu, zapretili im sudom, a oni zbrisali sa bebom!
Foto: Printscreen Youtube

skandal u poljskoj

(VIDEO) OTELI ROĐENO DETE IZ BOLNICE: Odbili da vakcinišu tek rođenu ćerkicu, zapretili im sudom, a oni zbrisali sa bebom!

Planeta -

Poljska policija od petka traga za mladim poljskim bračnim parom koji je iz bolnice u Bjalogradu na severozapadu zemlje oteo svoju tek rođenu bebu.

Roditelji nisu dozvolili da se beba okupa, niti da bude testirana na žuticu, dobije vitamin K, a odbili su i da beba primi prve vakcine.

Devojčica je rođena u 37. nedelji trudnoće, a porođaj je prošao bez komplikacija, međutim beba nije bila dovoljno teška. Lekari su prvog dana posle porođaja tražili od suda privremeno ograniči roditeljska prava jer su roditelji bebe odbili uobičajenu terapiju i da beba bude vakcinisana.

"Plašili smo se za zdravlje novorođenčeta. Bilo je nužno da se dogovorimo, ali dogovor nije bio moguć. Roditelji su odbili da se bilo šta radi sa detetom. Lekari su dugo razgovarali sa majkom, ali imala je, kao i otac bebe, drugačiji pristup savremenoj medicini", rekao je danas za televiziju TVN24 lekar te bolnice Roman Labenđ.

U petak popodne, kada im je saopštena odluka suda, mladi par je uzeo bebu i pobegao iz bolnice i od tada se krije. U potragu za njima krenula je poljska policija, dok je danas istragu započelo i tužilaštvo.

U međuvremenu, otac bebe snimio je i na internet postavio film u kome objašnjava da niko nije hteo da ih sasluša i da razmotri njihove argumente da traže da sve bude potpuno prirodno, već da ih je sud ograničavanjem roditeljskih prava naterao da se osećaju maltene kao kriminalci.

Afera je odjeknula u celoj Poljskoj i od vikenda ne jenjava žustra polemika protivnika vakcinisanja koji brane roditelje i zagovornika vakcinisanja koji podržavaju lekare i upozoravaju da je majka tokom trudnoće koristila sve blagodeti medicine 21. veka, uzimala sve prepisane lekove, čak i lekove protiv bolova a onda je svojoj devojčici sve to uskratila. Postoji mogućnost da roditeljima sud čak oduzeti bebu, ako ih policija pronađe.

Kurir.rs/Beta

Foto printscreen youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Evo zbog čega je Zoran Marjanović oveden u pritvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja