RUSKA VOJSKA NAPADNUTA U SIRIJI Konašenkov: Ovakvi pokušaji biće munjevito eliminisani
Foto: Reuters

Rat u Siriji

RUSKA VOJSKA NAPADNUTA U SIRIJI Konašenkov: Ovakvi pokušaji biće munjevito eliminisani

Planeta -

Iz područja na istočnoj obali Eufrata, gde se nalaze militanti opozicionih Sirijskih demokratskih snaga i američki specijalci, dva puta je otvarana vatra na sirijske snage iz minobacača i reaktivne artiljerije, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

On je naveo da sa severa Dejr el Zora militanti SDS bez ikakvih prepreka prelaze u borbene redove terorista Islamske države.

„Iz područja na istočnoj obali Eufrata, na kojoj se nalaze militanti SDS zajedno sa vojnicima američkih specijalnih snaga, na sirijsku vojsku je dva puta otvorena intenzivna vatra iz minobacača i reaktivnih sistema“, naveo je general.

„U pozadini uspeha sirijskih snaga, međunarodna koalicija na čelu sa SAD i Sirijske demokratske snage zaustavile su operaciju za oslobađanje Rake“, dodao je Konašenkov.

Po njegovim rečima, centralni regioni bivše prestonice terorističke organizacije ID koji čine 25 odsto teritorije grada ostaju pod punom kontrolom terorista.

On je naglasio da zajedno sa sirijskom vojskom borbu protiv terorizma vode i ruske Specijalne specijalne snage.

„Zato smo preko specijalnog kanala upozorili komandu oružanih snaga SAD u Udejdeu (Katar) da će pokušaji granatiranja iz područja gde se nalaze militanti SDS biće munjevito eliminisani. Položaji odakle bude gađano biće eliminisani svim raspoloživim sredstvima“, izjavio je Konašankov.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija)

Foto Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sila 8 Tu-160: Za njega kažu da je ruski "Beli labud"!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track