OVO JE MOGUĆE SAMO U SAD: Tragedija u Las Vegasu povećala prodaju naoružanja
Foto: Reuters

POJURILI

OVO JE MOGUĆE SAMO U SAD: Tragedija u Las Vegasu povećala prodaju naoružanja

Planeta -

Dok jedni kupuju oružje da bi se odbranili u slučaju sličnog napada, drugi ga kupuju plašeći se pooštravanja liberalnih zakona o njegovoj kupovini

Proizvođači oružja zadovoljno trljaju ruke posle najsmrtonosnije pucnjave u američkoj istoriji jer je došlo do naglog rasta prodaje oružja, uglavnom pištolja, ali i poluautomatskih pušaka.

Dok jedni kupuju oružje da bi se odbranili u slučaju sličnog napada, drugi ga kupuju plašeći se pooštravanja liberalnih zakona o njegovoj kupovini. Podsećamo, drugi amandman Ustava SAD garantuje građanima pravo da poseduju oružje. Istovremeno, Nevada ima jedan od najliberalnijih zakona o posedovanju i nošenju oružja od svih američkih država. U ovoj državi nije potrebna dozvola za kupovinu oružja i u prodavnici se kupac uopšte ne proverava, a dozvoljeno je biti naoružan na biračkom mestu, u baru ili kazinu.

foto: Printscreen

Zahvaljujući povećanoj prodaji naoružanja porasle su i cene deonica kompanija koje ga proizvode.

Tako je cena akcija kompanije „Olin korp.“, koja pravi sve vrste municije za lično naoružanje povećana za 5,1 odsto na berzi, dok je vrednost akcija firme „Ameriken autdor brends korp.“ (bivši Smit i Veson) porasla za sedam odsto, a „Sterm Rudžer i Ko“ za šest odsto.

Kurir / E.K.

Foto: Reuters, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

​​Penzioner pucao na ljude u Las Vegasu?! Ovo su najnovije vesti o užasnom krvoproliću!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track