(VIDEO) RUSI RASTURILI DŽIHADISTE RAKETAMA SA MORA: U dva napada sravnjeni komandni centri Islamske države
Foto: Pritnscreen Twitter

Rat u Siriji

(VIDEO) RUSI RASTURILI DŽIHADISTE RAKETAMA SA MORA: U dva napada sravnjeni komandni centri Islamske države

Planeta -

Ruske podmornice su izvele dva napada raketama „kalibar“ iz Sredozemnog mora na teroriste u Siriji, izjavio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

Kako je saopštio Konašenkov, ruska avijacija i jedinice Ratne mornarice u Sredozemnom moru nastavljaju da pružaju podršku sirijskoj vojsci tokom ofanzive na položaje terorističke organizacije ID u dolini Eufrata. Navedeno je da je prošle nedelje obaveštajna služba Ministarstva odbrane Rusije otkrila najvažnije objekte ID-a i u provinciji Dejr el Zor.

​„To su komandni centri, velika skladišta oružja i municije i hangari sa oklopnom tehnikom ID-a u području grada Mejadin. Za pogađanje ovih objekata iz akvatorije Sredozemnog mora sa podmornica Crnomorske flote ’Veliki Novgorod‘ i ’Kolpuno‘ izvedena su dva napada raketama morskog baziranja ’kalibar‘“, rekao je on.

Konašenkov je naglasio da su udari po objektima terorista u području grada Mejadina izvedeni sa ciljem podrške ofanzivi sirijske vojske radi uništenja uporišta ID-a u provinciji Dejr el Zor.

„Sa podmornica je lansirano 10 krstarećih raketa. Radari su potvrdili da su uništeni svi zadati ciljevi. Grupi ID u gradu Mejadinu naneta je značajna šteta, kako u živoj sili tako i u tehnici“, naglasio je Konašenkov.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija)

Foto Printscreen Twitter)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track