ŠOKANTNA IZJAVA BRENSONA: Britanija se vraća u EU za 5 godina, kada izumru oni koji su izglasali Bregzit!
Foto: AP

žali za unijom

ŠOKANTNA IZJAVA BRENSONA: Britanija se vraća u EU za 5 godina, kada izumru oni koji su izglasali Bregzit!

Planeta -

Ujedinjeno Kraljevstvo će se ponovo pridružiti Evropskoj uniji i to u roku od pet godina pošto "izumru" glasači za Bregzit, smatra biznismen, ser Ričard Brenson.

Opisujući Bregzit "kao najtužniju stvar koja se ikada dogodila Evropi i koju čini i Velika Britanija", Brenson je izjavio nacionalnu irsku televiziju RTE da je ogromna šteta što je toliko vremena i energije potrošeno na Bregzit u trenutku kada je taj novac mogao biti potrošen na "daleko pozitivnije stvari".

Mladi ljudi, kako je dodao, žele da budu deo Evrope i nastaviće da se bore kako bi se ponovo pridružili evropskom bloku.

"Starije generacije izumiru. Ako bude drugog referenduma pre nego se proces Bregzita završi, uveren sam da će Torijevci učiniti sve kako do toga ne bi došlo. Kroz pet godina će na vlasti u Britaniji biti vlada koja će tražiti od Evrope šansu za ponovno pridruživanje Britanije", kazao je ovaj milijarder.

"Budući da će do tada puno mladih ljudi biti nešto stariji, a oni stariji koji su glasali za Bregzit će izumreti, Britanija će ponovo postati deo Evrope", smatra Brenson.

Osnivač kompanije "Virdžin grup", čije se bogatstvo procenjuje na 3,8 milijardi funti prema Forbsu, već je pozivao na održavanje drugog referenduma kako bi se Britaniji dala šansa da ponovo glasa.

Brenson je ranije ovog meseca otkrio da je Bregzit njegovo poslovanje koštao "više desetina miliona funti".

Kurir.rs/Tanjug

Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track