(VIDEO) SELJAK ISKOPAO KACU ZA KUPUS I ŠOKIRAO SE: U buretu pronašao 600 MILIONA! A kad je saznao čiji su...
Foto: Printscreen Youtube

uvek postoji neko ali

(VIDEO) SELJAK ISKOPAO KACU ZA KUPUS I ŠOKIRAO SE: U buretu pronašao 600 MILIONA! A kad je saznao čiji su...

Planeta -

Ovaj farmer nije ni sanjao da će postati bogat. On je kopajući na njivi pronašao plavu kacu za kiseljenje kupusa, akada je otvorio šokirao se.

Hose Marijan Kartolos, šesdesetpetogodišnji farmer pronašao je u tom buretu 600 miliona dolara. Kako je dozvolu za rad na toj farmi dobio od kolumbijske države nije mogao da zadrži novac, koji je zaplenila kolumbijska vlada.

Kolumbijska vlada osokoljena ovim otkrićem, uputila je javni poziv svim zemljoradnicima da što pažljivije okopavaju svoje njive jer veruju prema nekim informacijama da ovakvih plavih kaca za kupus ima još u Kolumbiji.

Navodno, kako navodi sama vlada, ovakve kace pripadaju čuvenom Pablu Eskobaru, kralju kokaina i jednom od najvećih mafijaša u svetskoj istoriji.

Još uvek nije jasno šta će biti sa novcem, ali mnogi spekulišu da Hoseu neće biti dozvoljeno da zadrži novac, ali će novac najverovatnije ostati u Kolumbiji i biće iskorišćen za finansiranje socijalne i ekonomske programe koji pomažu onima u siromaštvu.

Veruje se da će ova vest pokrenuti novu „zlatnu groznicu“, i da će ljudi ići po kolumbijskim selima sa eho sirenom i svom vrstom opreme za skeniranje tla, u potrazi za nekom od Eskobarovih jama.

Kurir.rs/elitedaily.com

Foto printscreen youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) NE DAO VAM BOG DA VAM OVI POMAŽU: Ovo su najsmešniji bolničari na svetu, ali mogu postati opasni po život!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track