(FOTO, VIDEO) SEKSI VODITELJKA HOĆE DA RUŠI PUTINA: Čim se pojavila podelila je opoziciju, a evo ko je ona zapravo!
Foto: Printscreen/ Instagram, Foto: Printscreen/ Instagram

ZOVU JE RUSKA PARIS HILTON

(FOTO, VIDEO) SEKSI VODITELJKA HOĆE DA RUŠI PUTINA: Čim se pojavila podelila je opoziciju, a evo ko je ona zapravo!

Planeta -

Čuvena ruska televizijska voditeljka Ksenija Sobčak najavila je da će se kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima u martu.

Tender is the Night ...) Total look by @yanaraskovalova

A post shared by Ксения Собчак (@xenia_sobchak) on

Tridesetpetogodišnja voditeljka je objavila svoju odluku preko videa na Jutjubu.

Ona je ćerka Anatolija Sobčaka, reformističkog gradonačelnika Sankt Peterburga iz ranih 1990-ih. Pridružila se protestima protiv Kremlja u Moskvi 2011. i 2012. ali je izbegavala da kritikuje predsednika Vladimira Putina koji je nekad radio kao zamenik njenog oca.

Predsednička kandidatura Ksenije Sobčak izazvala je danas oprečne reakcije ruske opozicije, gde je neki optužuju da radi u korist Kremlja dok su drugi pozdravili njenu kandidaturu.

Portparol predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov odbacio navode da je Kremlj podstakao kandidaturu Sobčak, dok su neki opozicionari rekli da će to dati mogućnost vlastima da utiču na apatiju birača i istovremeno poseju razdor u redovima opozicije, preneo je AP.

Sobčak (35) je prilikom podnošenja kandidature navela da je Rusija umorna od stagnacije i da joj je potrebna politička promena. Ona je ćerka Anatolija Sobčaka, reformističkog gradonačelnika Sankt Peterburga iz ranih 90-ih.

I pre najave Sobčakove da će se kandidovati, opozicioni prvak Aleksej Navaljni, koji ne može da se kandiduje zbog krivične presude, upozorio je da bi to moglo da ide na ruku Kremlja zato što bi njen ulazak u predsedničku trku podelio opoziciju.

Sobčak je odbacila kritike Navaljnog i rekla da želi da se on kandiduje i da bi mogla da povuče svoju kandidaturu ako se to desi Liberalni opozicionar Grigorij Javlinski rekao da je bi Sobčak mogla imati sličnu ulogu kao tajkun Mihail Prohorov, koji se predstavljao kao predstavnik liberalnih krugova i uzeo osam odsto glasova dok je Putin osvojio skoro 64 odsto.

Лучший твой подарочек-это Я ? Wearing @esterabnerofficial dress???

A post shared by Ксения Собчак (@xenia_sobchak) on

"To je ista zamka. Hoćemo li opet u nju da upadnemo", naveo je Javlinski na Tviteru.

Opozicionar Dmitrij Gudkov, takodje predstavnik liberalne opozicije, bio je nešto pozitivniji i rekao da bi u slučaju da Sobčak vodi pravu kampanju kritčnu prema Kremlju, to moglo ohrabriti mladje birače da izadju na glasanje.

Ruska Paris Hilton

Inače, Ksenija je ćerka Anatolija Sobčaka, koji je bio prvi slobodno birani gradonačelnik Sent Peterburga 1991, a Putin mu je bio zamenik. Njena majkaLjudmila Narusova bila je zamenik predsednika donjeg doma ruskog parlamenta, a 2002. je postala senator u gornjem domu. Slično kao i Paris Hilton u SAD, Ksenija se zabavlja sa milionerima, vozi „porše“, a slikala se i za naslovnicu ruskog Plejboja. Najpoznatija je kao voditeljka ruske verzije Velikog brata „Dom 2“, koji su mnogi konzervativci nazivali bordelom. Ipak, ona ima diplomu fakulteta međunarodnih odnosa i master iz političkih nauka.

Kurir.rs/ Beta

Foto: Printscreen/ Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track