DIREKTOR CIA OTKRIVA: Spremamo se za nuklearni napad Severne Koreje!
Foto: AP, Foto: AP

POMPEO PROGOVORIO O PRETNJI

DIREKTOR CIA OTKRIVA: Spremamo se za nuklearni napad Severne Koreje!

Planeta -

Vašington treba da bude spreman za to da Severna Koreja može uskoro da izvede raketni udar po teritoriji SAD, prenosi Washington Examiner reči direktora CIA Majka Pompea.

Pompeo smatra da se verovatnost napada posvećala u poslednje vreme i nastaviće da raste zbog "odsustva međunarodnog pritiska na Pjongjang".

"Ostaje samo da se razmisli kako da se spreči poslednji korak“, izjavio je on.

Direktor CIA je naglasio da američki predsednik Donald Tramp namerava da iskoristi oružane snage za sprečavanje napada, ali, naglašava Pompeo teško je reći kada će takva mera biti potrebna.

Pjongjang je zapretio Vašingtonu "nezamislivim" napadom u trenutku kad se najmanje bude nadao, javila je juče južnokorejska agencija Ronhap, pozivajući se na saopštenje Centralne telegrafske agencije Koreje, u kontekstu manevara južnokorejske i američke vojske na čelu sa nosačem aviona "Ronaldom Reganom" koji se održavaju nedaleko od Korejskog poluostrva.

Severna Koreja je poslednji put uspešno testirala hidrogensku bombu za interkontinentalne balističke rakete 3. septembra. To je bilo šesto nuklearno testiranje Pjongjanga. Nedelju dana pre toga, testirana je i balistička raketa koja je preletela Japan.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija je kao odgovor na te akcije jednoglasno uveo sankcije Severnoj Koreji koje značajno ograničavaju uvozne i izvozne mogućnosti Pjongjanga.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: AP

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Sila 26.epizoda: Podmornica Gorae - Kimov adut iz morske dubine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track