(VIDEO) SPREČITE DRUGI PERL HARBUR: Američki general digao uzbunu, ovaj put napad ne dolazi od Japana!
Foto: Profimedia, AP

Den lif

(VIDEO) SPREČITE DRUGI PERL HARBUR: Američki general digao uzbunu, ovaj put napad ne dolazi od Japana!

Planeta -

Ameročki general Den Lif, koji je sada u penziji, tvrdi da Pentagon treba da pojača odbranu SAD kako bi poslao poruku Kim Džong-unu. Heroj, koji živi u Honoluluu, upozorio je Donalda Truapa da "upozori" Severnu Koreju i pokaže da SAD neće "sediti skrštenih ruku". On je predvideo da će raspoređivanja rakete na pacifičkim ostrvima biti velika pobeda nad Kimom.

Prethodno je otkriveno da na Havajima smatraju da postoji neposredna pretnja od Severne Koreje. Tenzije nastavljaju da rastu, dok se Trsamp i Kim upuštaju u žestok rat reči o severnokorejskim balističkim raketama.

"Predsednik ne može da dozvoli Severnoj Koreji da se zadovolji činjenicom da imaju inicijativu na svim poljima. Poboljšanje odbrane Havaja komplikuje kalkulacije severnokorejskog napada i poručuje Kim Džong Una da SAD neće sedeti skrštenih ruku, niti će ograničiti svoje akcije na pregovore ili na vojne operacije na Korejskom poluostrvu".

Američka raketna odbrana mogla bi biti raspoređena na Havajima najranije u januaru, prenose "Star end Strajps". General Leaf je radio kao zamenik komandanta Komande američke Pacifičke komande (PACCOM) od 2005. do 2008. godine. On je kritikovao Trampa zbog toga što nije preduzeo dovoljno "suštinske akcije" za obuzdavanje Severne Koreje - pozivajući na raspoređivanje raketnog sistema odbrane THAAD na Havaje.

Kurir.rs/Daily Star

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track