SUKOB ŽENA BIVŠEG PREDSEDNIKA: Klintonove seksualne žrtve u ratu
Foto: Fonet

UŽAS

SUKOB ŽENA BIVŠEG PREDSEDNIKA: Klintonove seksualne žrtve u ratu

Planeta -

Monika Levinski na Tviteru navela da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja, pa ju je napala Huanita Brodrik, koja optužuje Bila Klintona za silovanje

VAŠINGTON - Na Tviteru je počeo rat žena koje su bivšeg američkog predsednika Bila Klintona optuživale za silovanje ili su bile s njim u vezi.

Sukob je inicirala poruka Monike Levinski, na koju je reagovala Huanita Brodrik (74) pozivajući se i na druge njegove žrtve.

Gde si bila

Zbog skandala o seksualnom zlostavljanju holivudskog producenta Harvija Vajnstajna, nekadašnja stažistkinja Bele kuće uključila se u kampanju #MeToo (i ja na engleskom) na Tviteru, gde se mnogi identifikuju sa žrtvama silovanja. Ona je na svoj nalog postavila samo ovaj haštag, ali bez ikakvog daljeg objašnjenja o seksualnom zlostavljanju.

Ta poruka naljutila je Huanitu Brodrik.

- Uz poruku Monike Levinski mogu da kažem bolje ikad nego ikad. Uvek mi te je bilo žao, ali gde si bila kad si nam bila potrebna? Tvoje ćutanje je bilo zaglušujuće devedesetih kada si bili potrebna Ketlin, Poli i meni. Ne krivim te, ali mrzim to što te je tek Holivud inspirisao da to uradiš - napisala je ona na Tviteru.

foto: Profimedia

Nju su nakon toga napali mnogi Monikini pratioci na Tviteru, ali Levinski nije reagovala.

Više optužbi

Brodrikova optužuje Bila Klintona da ju je silovao sedamdesetih godina u hotelskoj sobi u Litl Roku, u vreme dok je vodio kampanju da postane guverner Arkanzasa. Ketlin Vili je još 1998. objavila da ju je Klinton silovao 1993. u Ovalnoj sobi. Pola Džouns je navela da ju je Klinton silovao u hotelu 1991, a tužila ga je, mada bezuspešno, još 1994.

foto: Profimedia

Sve tri su prošle godine podržale Donalda Trampa tvrdeći da su nakon seksualnog zlostavljanja Bila Klintona bile žrtve maltretiranja njegove supruge Hilari.

Kurir / E.K.

Foto: Profimedia, Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track