(VIDEO +18) OTKRIVENO KO JE UBIO CRNU DALIJU? Nakon 70 godina objavljeno ime ubice i zašto ga nisu uhapsili
Foto: Printscreen Twitter

rešenje misterije

(VIDEO +18) OTKRIVENO KO JE UBIO CRNU DALIJU? Nakon 70 godina objavljeno ime ubice i zašto ga nisu uhapsili

Planeta -

Piu Itvel, autorka knjige o pozadini ubistva starlete Elizabet Šort (22) 1947. godine, tvrdi da zna ko je ubica i da on nije izveden pred lice pravde zbog korupcije u policijskim redovima.

Unakaženo telo Elizabet Šort pronađeno je u Lejmert Parku u Los Anđelesu. Bilo je isečeno na pola, a rez je toliko pažljivo izveden da nije bio oštećen nijedan unutrašnji organ, dok u telu nije bilo ni kapi krvi. U želudac joj je ubica nagurao izmet, a na grudima su joj odrezani čitavi komadi tkiva. Njeni obrazi bili su izrezani od usana do ušiju u, takozvani, Glazgovski osmeh. Bio je to prvi zločin nakon II svetskog rata na američkom tlu koji je izazvao toliki interes javnosti.

Punih 70 godina slučaj "Crne Dalije", kako su posmrtno nazvali Šortijevu, nije bio službeno rešen iako Piu Itvel u svojoj knjizi "Black Dahlia, Red Rose: The Crime, Corruption, and Cover-Up of America’s Greatest Unsolved Murder" piše da su vlasti još 1948. imale ubicu u rukama.

Autorka spomenute knjige otkriva da se Lesli Dajlon tada razotkrio jer je u razgovoru sa istražiteljima spomenuo neke detalje koje je mogao da zna samo ubica "Crne Dalije". Naprimer, Dajlon je znao da je ubica izrezao tetovažu ruže sa Elizabetine noge i stavio je u njenu vaginu, a da su njene stidne dlake isečene i nagurane u rektum.

Ipak, bez obzira na dokaze Dajlon nikada nije procesuiran zbog korupcije u policijskim redovima, ali i zato što je radio za tada moćnog poslovnog čoveka Marka Hansena koji je imao dobre veze sa "plavima". Itvel tvrdi da je Hansen čak poznavao Elizabet Šort i da je on, zbog njenog stalnog traženja novca, naredio Dajlonu da je se reši. Hansen nije znao da se radi o prilično opasnom tipu i psihopati kakav je Dajlon nesumnjivo bio.

Iako su u LAPD-ju imali dovoljno dokaza, u leto 1948. godine izbila je velika korupcijska afera, došlo je do promene čitave kancelarije, a slučaj ubistva "Crne Dalije" zauvek je pao u zaborav.

(Kurir.rs/Net.hr)

Foto Printscreen Twitter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kenedi je živ ili su ga ubili iluminati! 10 senzacionalnih teorija zavere o atentatu na DŽFK!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track