(VIDEO) OVO JE KLUB GREHA I RAZVRATA: Tu su orgijale najveće zvezde Holivuda, a droga i šampanjac tekli u potocima
Foto: Printscreen Twitter

Mesto bluda

(VIDEO) OVO JE KLUB GREHA I RAZVRATA: Tu su orgijale najveće zvezde Holivuda, a droga i šampanjac tekli u potocima

Planeta -

Kokain se u klubu dilovao u kesama, a popilo se Dom Perinjona više nego bilo gde na svetu

Najpoznatiji član scene noćnog kluba "The Mjutini" u Miamiju, bila je šimpanza po imenu Cezar.

Roben Farzad objašnjava u svojoj novoj knjizi "Hotel Skarfejs: Gde su se kokainski kauboji zabavljali i kovali planove za kontrolisanje Majamija" (Hotel Scarface: Where Cocaine Cowboys Partied and Plotted to Control Miami), Cezar je bio nezaobilazna figura gde god bi se pojavio Mario Tabro, glavni narkodiler u gradu. Njegov prijatelj Cezar nosio je zlatnu ogrlicu sa zlatnikom od 50 pezosa i narukvicu od 18 karata na kojoj je bilo dijamantima ispisano ime Cezar. Drugu ruku ukrašavamo mu je primerak ženskog sata marke "Roleks".

"Šimpanza je uvek na glavi nosila bejzbol kapicu Njujork Jenkija, a kad bi se sa svojim gazdom vozila u Mercedesu, u jednoj je ruci držala pušku, a u drugoj kubansku cigaru", svedoči Roben Farzad. Ipak, stanovnici Majamija nisu obraćali pažnju na Cezara jer on je bio samo deo cijelog tog šoua. Središte mu je bilo u, kako i samo ime kaže, "Mutiny at Sailboat Bay". To bi u prevodu značilo "pobuna na jedrilici". Bio je to hotel sa 130 soba i klub koji je bio pandan njujorškom slavnom Studiju 54.

"Bio je svojevrsna slobodna zona i utočište za kriminalce svih vrsta - onih koji su uživali u opasnosti i onih koji su ovde tražili utočište", piše autor knjige.

Uz trgovinu drogama, koja je bila 80-ih barem trećina ekonomije Majamija, "Mjutini" je bio gradska prestonica droge, koja se utapala u novcu, tako da je u tom klubu ispijeno više boca "Dom Perinjona" nego bilo gde na svetu. Ubrzo nakon što je narkodiler Nelson Aguilar 1983. izašao iz zatvora, družio se sa fank zvezdom Rikom Džejmsom, koji je dve godine ranije osvojio sve svetske top-liste hitom "Super frik".

Njihovo danonoćno zabavljanje ubilo bi svakog normalnog čoveka, ali to je bila svakodnevica u "Mjutini" klubu, u kom su se okupljali svi oni koji su drogu imali, i svi oni koji su u njoj hteli da uživaju.

"Jedno veče Aguilar se povukao sa dve devojke u sobu. Bio je usred odnosa, kada mu je na vrata mahnito počeo da lupa Rik koji je između drogiranja zapadao u paranoje. Počeo je da vrišti:"Šta je to, Džejms? Kakav je to zvuk? Čuješ li i ti to, Nelsone? Kakav je to zvuk?"

Inače u "Mjutini" su zalazile brojne zvezde tog vremena. Redovni gosti bili su igrači "Majami delfinsa", fudbalskog kluba iz Majamija, koji su baš tih godina imali najviše uspeha. Pratili su ih i "Dalas kaubojzi", a uoči utakmice završili su družeći se sa Aguilarom. Naredne noći izgubili su od domaćina jer je Toni Dorset, njihova najveća zvezda, na terenu izgledao izbezumljeno.

"Tu se Arnold Švarceneger zaljubio u konobaricu, tu su hostese nosile Pola Njumana u sobu nakon ispijenih buteljki "Šato Lafitea". Ted Kenedi se toliko napio da je hteo da se potuče sa DJ-em", svedoči Roben Farzad.

Jedno veče peruanski diler po imenu Pepe doneo je toliko kvalitetan kokain da ga je Liza Mineli opisala: "imao je bledo roze boju, i osvežavajući miris poput žvakaće gume". Glumica je toliko počela da hvali klub da je slučajno navukla policijski nadzor.

Policajac Vejn Blek ozvučio je klub i slušao razgovore iz kombija preko puta hotela, čekajući da prikupi dokaze protiv Pepea, ali nije mogao ništa korisno da snimi jer je Minelijeva neprekidno brbljala i molila da joj da još i još. U prvim danima kluba glavni diler bio je Rodolfo zvan Rudi Riđobradi. Rodriguez Galo koji je večno u kožnim sedištima u klubu, imao skriven pištolj.

"Kad bi on vezao svoju jahtu od 25 metara ispred kluba žene bi se surile pred njega da bi klekle i poljubile mu prsten, nakon čega bi im dao dozu "Kjualuda". To su bile tablete koje su služile kao pomoć protiv nesanice, ali je zapravo bila droga koja se uveliko tih godina koristila za rekreaciju.

"Posao mu je išao tako dobro da je imao kuću sa dnevnim boravkom površine dvestotinak kvadratnih metara u čijem centru je bio klavir i rotirajuća pozornica. Kad bi došao u "Mjutini" iznajmio bi šest soba u kojima se orgijalo i radilo. U "radnim" sobama sve je bilo prepuno kesa sa novcem", seća se autor knjige.

"Kad bi on došao u hotel, osoblje se tuklo oko toga ko će da posprema njegove sobe jer su znali da će uvek pronaći ili zaboravljenu kutiju sa hašišem ili vrećicu kokaina ispod tepiha. Klub je imao privatni avion za posebno važne goste, a jedan apartman je pretvoren u veliki frižider da bi se mogla osigurati dovoljna količina pića za goste.

"Ako bi nekom trebalo oružje, tu se moglo kupiti. U posebnoj prostoriji u kojoj se ispijao šampanjac, postojala je skrivena prostorija u koju su kraljevi droge mogli da sakriju svoje oružje. U tom delu hostese su imale tako skrojene suknje da su u njih, u slučaju dolaska policije, mogle da sakriju oružje. Konobarice su imale posebno kodirane "pejdžere" kojima bi upozorile dilere na dolazak racije.

Kad su Oliver Stoun i Brajan De Palma planirali da u klubu snime rimejk "Skarfejsa", to je izazvalo otpor lokalnih političara i medija. Uplašili su se da će film prikazati Floridu u negativnom svetlu, pa su ga ipak snimili u LA-u. Ali, oni koji su bili u "Mjutiniju" znaju da je film prepun detalja koji su inspirisani slavnim klubom u Majamiju.

Klub su zavoleli i autori i glumci iz "Majami vajsa" i postali su njegovi stalni gosti, a Don Džonson se čak doselio u komšiluk i stanovao nedaleko od slavnog dilera Džonija Hernandeza.

Hernandez, koji bi nedeljno u klubu trošio oko 25.000 dolara, Don Džonsona je nazvao "šupkom" jer nije dopustio da s helikopterom sleti na krov hotela.

Uprkos svemu Hernandez je bio presrećan zbog snimanja serije jer su mu producenti odmah dali do znanja da će mu mnogi glumci biti dobri klijenti, pa su ga molili da im nabavlja drogu kako ne bi morali da je traže na ulici i ruše svoj imidž. Svoje usluge Hernandez je odlično naplatio, a dobio je i manju ulogu u dve epizode, u kojima igra kriminalca.

Ali, vremenom klub je imao sve više problema sa policijom, pa ga je vlasnik Barton Godlberg na kraju prodao u 1984. godine. Inkasirao je 17,5 miliona dolara, a novi vlasnici pokušali su da mu promene imidž, ali nisu uspeli i hotel je zatvoren 1986. godine. Nekoliko puta su pokušali da ga obnove, pa i danas hotel sa istim imenom postoji na istoj adresi, ali samo podseća na njegova slavna vremena.

"Godine 2001. O.J. Simpson i njegova devojka i Penthausov model napravili su u sobi 310 porno-snimak, i to je poslednja zanimljivost iz tog hotela", ispričao je Farzad.

(Kurir.rs/Express.hr/P.Bobanović)

Foto Printscreen Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track