PANIKA NA BLISKOM ISTOKU: I Kuvajt upozorio svoje građane da napuste Liban
Foto: Profimedia

Strah od Hezbolaha

PANIKA NA BLISKOM ISTOKU: I Kuvajt upozorio svoje građane da napuste Liban

Planeta -

Kuvajt je danas naložio svojim državljanima da odmah napuste Liban pošto su prethodno Saudijska Arabija i Bahrein pozvale svoje građane da učine isto a zbog situacije u vezi sa bivšim premijerom Libana Saadom al -Haririjem.

Kuvajtsko ministarsvo spoljnih poslova navelo je u saopštenju da je ova odluka doneta "iz predostrožnosti za bilo kakve negativne reperkusije" u Libanu, prenosi AP.

Libanski premijer Saad al-Hariri prošlog vikenda podneo ostavku na tu funkciju u šokantnom obraćanju iz Saudijske Arabije.

Rijad je u međuvremenu zapretio da će se Liban smatrati neprijateljskom zemljom sve dok je militantna grupa Hezbolah u libanskoj vladi.

Libanske vlasti smatraju da Rijad nasilno drži Haririja i palniraju da sa stranim državama rade na obezbeđivanju njegovog povratka.

Istovremeno, neimenovani visoki političar blizak Haririju rekao je da mu je Saudijska Arabija naložila da podnese ostavku i stavila ga u kućni pritvor, dok treći izvor blizak situaciji kaže da Saudijska Arabija kontroliše i ograničava njegovo kretanje.

(Kurir.rs/Tanjug)

(Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track