PROCURILI DETALJI SA SASTANKA NAJMOĆNIJIH: Evo šta je Putin rekao o Trampu!
Foto: EPA, Foto: EPA

KRATAK SUSRET

PROCURILI DETALJI SA SASTANKA NAJMOĆNIJIH: Evo šta je Putin rekao o Trampu!

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je imao normalan dijalog s američkim predsednikom Donaldom Trampom na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u Vijetnamu, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je Putin Trampa opisao kao nekog ko je civilizovan, obrazovan i lak za saradnju.

Navodi se da je Putin kazao da do pominjanog bilateralnog sastanka njih dvojice na samitu APEC nije došlo zbog gustog rasporeda obe strane i problema sa protokolom koje nije obrazložio.

foto: EPA

Rojters navodi da je Putin u obraćanju novinarima na kraju samita poručio da i dalje postoji potreba za daljim kontaktima SAD i Rusije, kako na nivou šefova država tako i njihovih zvaničnika, kako bi se razgovaralo o pitanjima koja uključuju bezbednost i ekonomski razvoj.

Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Tramp, danas su nakratko razgovarali na marginama drugog dana samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u Vijetnamu i potvrdili zajedničko saopštenje o Siriji, prenosi TAS S.

U saopštenju piše da predsednici potvrđuju odlučnost u borbi protiv Islamske države kako bi došlo do konačne pobede nad njom, kao i da poštuju suverenitet, nezavisnost i teritorijalni integritet Sirije.

Prethodno su se dvojica predsednika rukovala na sinoćnjoj gala večeri dobrodošlice koju su organizovali domaćini, a iz Bele kuće je saopšteno da Tramp i Putin neće održati formalni sastanak u Vijetnamu.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kad ti Tramp nadene nadimak!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track