SPREMNI SMO ZA NUKLEARNI NAPAD NA SAD: Severna Koreja uputila dramatično pismo Putinu
Foto: Reuters

ONI SE NE ŠALE

SPREMNI SMO ZA NUKLEARNI NAPAD NA SAD: Severna Koreja uputila dramatično pismo Putinu

Planeta -

U pismu koje je delegacija Severne Koreje na samitu Međuparlamentarne unije predala predsedniku Rusije Vladimiru Putinu govorilo se o spremnosti Pjongjanga da izvede nuklearni napad na SAD, saopštio je u subotu izvor upoznat sa situacijom.

Predsednica Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenko saopštila je, nakon sastanka s delegacijom Severne Koreje na marginama samita Međuparlamentarne unije u oktobru, da su joj predstavnici Pjongjanga predali "original reakcije vrhovnog rukovodioca Severne Koreje Kim Džon-una na nastup predsednika SAD Donalda Trampa u Ujedinjenim nacijama“.

foto: EPA

"U pismu, upućenom Vladimiru Putinu, koje mu je predato preko Valentine Matvijenko, bilo je navedeno da je Pjongjang spreman da izvede nuklearni napad na SAD. S ovim pismo upoznata je s američkom stranom, nakon čega se stav Vašingtona prema Severnoj Koreji promenio“, rekao je sagovornik RIA Novosti.

foto: EPA

Putin je danas na konferenciji za medije saopštio da se stavovi Rusije i Kine o Severnoj Koreji potpuno podudaraju, da Moskva i Peking pozivaju na dijalog, a da se u poslednje vreme čuju i signali iz Vašingtona, Tokija i Seula koji ulivaju nadu.

Peskov: Nije mi poznato da je Putin dobio pismo od Pjongjanga

Portparol ruskog predsednika, Dmitrij Peskov, izjavio je da mu nije poznato da je Vladimir Putin dobio pismo od severnokorejske delegacije tokom njenog boravka u Moskvi, na samitu Međuparlamentarne unije, održanog u oktobru.

Kako je rekao, situacija u vezi sa Severnom Korejom zahteva saradnju Rusije i SAD, ali te saradnje za sada nema.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 10. epizoda: Kakvom bombom Severna Koreja preti SAD?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja