(VIDEO) PAZI, DOLAZI IVANA TRAMP: Sraman potez indijskog grada uoči posete ćerke predsednika SAD!
Foto: Reuters

sramota

(VIDEO) PAZI, DOLAZI IVANA TRAMP: Sraman potez indijskog grada uoči posete ćerke predsednika SAD!

Planeta -

Prosjaci u indijskom grada Hajderabadu proterani su ulica uoči samita na na kom će se pojaviti i Ivanka Tramp. Sledeća dva meseca prosjačenje će se smatrati prekršajem u ovom gradu na jugu Indije, a više od 6000 ljudi biće privremeno izolovano i zatvoreno, piše Independent.

Global Entrepreneurship Summit (GES), godišnji susret investitora i pokretača novih poslova, održaće se između 28. i 30. decembra. Glavna tema skupa biće “osnaživanje žena”, odnosno njihov položaj u biznisu.

Lokalne vlasti žele da se gostima prikažu u što boljem svetlu, kao mesto idealno za pokretanje biznisa, pa je s ulica dosad sklonjeno 400 najsiromašnijih.

Sledeći naredbu policijskog šefa da se grad očisti od prosjaka, oni su poslati u rehabilitacione centre. Ko se ogluši o naredbu i bude ulovljen kako prosi, biće strogo kažnjen. Zasada se ne zna o kakvim kaznama je tačno reč. Uoči samita popraviće se i gradske saobraćajnice pune rupa i obojiti fasade.

Ćerka američkog predsednika Donalda Trampa trebalo bi da održi govor na skupu, a očekuje se da će se tamo pojaviti i indijski premijer Narendra Modi.

Kurir.rs/Večernji.hr

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track