(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) SCENE KOJE ĆE VAS ZGROZITI: Šutirali krave na farmi i probadali ih metalnim šipkama
Foto: Vimeo/Printscreen

SUROV TRETMAN

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) SCENE KOJE ĆE VAS ZGROZITI: Šutirali krave na farmi i probadali ih metalnim šipkama

Planeta -

Pravosuđe na Floridi otvorilo je istragu protiv mlekare "Larson“ nakon nedavno objavljenih snimaka u kojima se vidi kako zaposleni šutiraju krave i biju ih metalnim šipkama.

"Verujem da ćemo podići krivičnu prijavu po okončanju istrage“, rekao je Noel Stiven, šerif okruga Okičobi, u državi Floridi, na konferenciji za novinare.

Video je snimio aktivista Misije za oporavak životinja (ARM) koji je radio na farmi ove mlekare u avgustu.

"Nadzornici i mlekari su tukli, ubadali i mučili krave muzare metalnim šipkama. Oštri metalni štapovi probadaju i prodiru u telo krava“, govori narator.

Snimci su izazvali ogorčenje.

foto: Youtube/Printscreen

"Zloupotreba sirotih, bespomoćnih krava je tako tužna. Nadam se da će svi umešani u zlostavljanje biti uhapšeni i osuđeni na 15 godina zatvora za svako pojedinačno zlostavljanje“, naveo je komentator uz video.

Ali nisu samo korisnici interneta reagovali. "Javni supermarketi", najveći poslovni partner mlekare Larson, objavio je u četvrtak da obustavlja sve isporuke mleka sa farme. Kompanija je dodala u saopštenju da su "šokirani i uznemireni" tretmanom životinja u snimku.

Iako su zvaničnici farme tvrdili da su šokirani snimcima, postavili su pitanje zašto je Grupa za zaštitu životinja iz Majami Biča čekala toliko dugo da prijavi neprimereno ponašanje.

"Jednako smo zabrinuti zbog načina na koji je ovaj video privukao pažnju. Da nas je taj ’tajni‘ zaposleni obavestio kad se to desilo, mogli smo ranije da sprečimo zlostavljanje“, rekao je vlasnik farme Džejkob Larson.

Larson je optužio Grupu za zaštitu životinja da sprovodi "agendu" i da žele da "istisnu farmere iz posla".

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Vimeo/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ovca teroriše čitavo selo! Ne daj bože da joj neko stane na put!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track