(VIDEO) MARATONSKI RAZGOVOR TRAMPA  I PUTINA: Telefonski o Siriji, Iranu, Severnoj Koreji i Ukrajini
Foto: EPA, AP, Promo

oštro

(VIDEO) MARATONSKI RAZGOVOR TRAMPA I PUTINA: Telefonski o Siriji, Iranu, Severnoj Koreji i Ukrajini

Planeta -

Predsednici SAD i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin, razgovarali su danas telefonom o Siriji, Iranu, Severnoj Koreji i Ukrajini, saopštila je Bela kuća.

Kremlj je saopštio da je Putin u tom razgovoru rekao Trampu da bezuslovno prihvatanje sporazuma iz Minska nema pravu alternativu, prenosi Tass.

"Kada je reč o krizi na jugoistoku Ukrajine, predsednik Rusije je pažnju skrenuo na odsustvo prave alternative bezuslovnom prihvatanju sporazuma iz Minska od 12. februara 2015. godine", navodi se u saopštenju Kremlja.

Tramp i Putin su prošle nedelje imali nekoliko neformalnih razgovora tokom samita u Vijetnamu i tada su dogovorili više načela za budućnost Sirije.

Njihov današnji razgovor usledio je dan pošto se Putin sastao sa sirijskim predsednikom Bašarom Asadom u ruskom gradu Sočiju.

Kremlj je danas saopštio da su Putin i Asad razmatrali potencijalne mirovne inicijative za posleratnu Siriju, uoči samita Rusije, Turske i Irana kasnije ove nedelje, kao i nove runde mirovnih pregovora u Ženevi pod okriljem UN krajem meseca, navodi Asošiejted pres.

Putin je na sastanku sa Asadom rekao da se dvogodišnja ruska vojna kampanja u Siriji bliži kraju. Ta izjava je usledila pošto su ekstremisti Islamske države izgubili i poslednje uporište na istoku Sirije u borbi sa snagama Damaska.

Kurir.rs/Beta

Foto:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Novi incident u Skupštini Srbije! Boško Obradović gađao Martinovića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track