TRAGIČAN KRAJ: Amerikanac koji je nekada bio zatočen u Severnoj Koreji zapalio se u Kaliforniji
Foto: Youtube/Printscreen

BORIO SE SA PSIHIČKIM PROBLEMIMA

TRAGIČAN KRAJ: Amerikanac koji je nekada bio zatočen u Severnoj Koreji zapalio se u Kaliforniji

Planeta -

Amerikanac koga je predsednik Džimi Karter oslobodio iz zatočeništva u Severnoj Koreji izgoreo je prošle nedelje u Kaliforniji.

Aijalon Mali Gomes (38) viđen je kasno u petak kako trči u području Mišon Bej Parka "prekriven plamenom", a zatim se ruši na tlo, objavili su lokalni mediji. Istražitelji su isključili mogućnost ubistva i izjavili da je Gomesova smrt najverovatnije posledica nesreće ili samoubistva.

Severnokorejske službe uhapsile su Gomesa 2010. godine zbog ilegalnog ulaska u zemlju iz Kine. Osuđen je na osam godina prisilnog rada u Severnoj Koreji i kažnjen sa 700.000 dolara.

Još uvek nisu jasni njegovi motivi ulaska u državu. U to vreme predavao je engleski jezik u Južnoj Koreji, a mediji su objavili kako je moguće da je želeo da pruži podršku korejsko-američkom aktivisti za ljudska prava.

"Molila sam se svaki dan. Nisu mi dopuštali da razgovaram s njim", izjavila je Gomesova majka Džeklin Mekarti. Takođe, rekla je da je njen sin nekoliko puta pokušao da izvrši samoubistvo dok je bio u pritvoru, presecanjem vena i izgladnjivanjem. Bivši američki predsednik Džimi Karter pomogao je u pregovorima za Gomesovo oslobađanje i pušten je u avgustu 2010. godine. Mekarti je izjavila da je posle povratka patio od posttraumatskog sindroma i počeo je da se izoluje od porodice. Njegova prijateljica Maršalete Vajs izjavila je da je patio od psihičkih problema.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track