(VIDEO) HOROR BROD SE NASUKAO NA OBALE JAPANA: Zvaničnici misle da je iz Severne Koreje, evo zašto
Foto: Youtube screenshot/Breaking news-Amina

jezivo

(VIDEO) HOROR BROD SE NASUKAO NA OBALE JAPANA: Zvaničnici misle da je iz Severne Koreje, evo zašto

Planeta -

Osam tela, koja su većinom pretvorena u kosture, pronađena su u ponedeljak u malom drvenom brodu koji se nasukao na plažu u Japanskom moru, saopšteno je iz japanske obalske straže.

Brod se nasukao 70 kilometara severno od marine na kojoj je policija prošle sedmice pronašla osam muškaraca koji su rekli da su iz Severne Koreje.

Iz japanske obalske straže su naveli da pokušavaju da otkriju poreklo osam tela sa ovog broda.

Tela dvojice muškaraca, takođe delomično pretvorenih u kosture, pronađena su tokom vikenda na zapadnoj obali ostrva Sado u Japanskom moru.

Iako poreklo ove dvojice muškaraca još nije ustanovljeno, u blizini su pronađene, kako se čini, severnokorejske cigarete i spasilački prsluci sa natpisima na korejskom jeziku, saopšteno je iz stanice obalske straže na ovom ostrvu.

Eksperti smatraju da iza niza nesreća sa sjevernokorejskim brodovima stoji nestašica hrane u toj zemlji.

"Severna Koreja prisiljava ljude da prikupljaju više ribe kako bi se nadoknadio manjak hrane", smatra Seo Ju-suk iz Instituta za severnokorejske studije u Seulu.

Jošihiko Jamada, profesor na japanskom univerzitetu Tokai, kaže je da su ribari koji love ribu u Japanskom moru upravo ušli u sezonu loših vremenskih uslova.

Tokom leta, Japansko more je veoma mirno. Međutim, ono postane uzburkano u novembru. Kada severnozapadni vetrovi počnu da duvaju, tada postaje opasno", izjavio je on.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Youtube screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja