(VIDEO) MANITE BALISTIČKE RAKETE: Kim počinje invaziju Japana sa neobičnim plovilima, obalska straža u pripravnosti
Foto: AP, Printscreen

efikasno

(VIDEO) MANITE BALISTIČKE RAKETE: Kim počinje invaziju Japana sa neobičnim plovilima, obalska straža u pripravnosti

Planeta -

Japanska obalska straža se priprema da istraži misteriozni brod na kome je bilo 10 muškaraca koji tvrde da su iz Severne Koreje, a koji se pojavio na obali Hokaida. Polununišten drveni čamac je izvučen na obalu za detaljnu inspekciju, naveli su danas zvaničnici obalske straže.

Incident se dogodio usled pojačanih tenzija nakon što je vrhovni lider Severne Koreje Kim Džong-un ispalio interkontinentalnu balističku raketu (ICBM). U međuvremenu, nekoliko brodova za koje se smatralo da su iz Severne Koreje, od kojih su u nekim pronaženi leševi, izazvali su alarm na obalama Japana.

U ponedeljak je drveni brod sa osam mrtvih članova posade, za koje se veruje da su iz Severne Koreje, pojavio na obali prefekture Akita. "Obalska straža i policija moraju da sarađuju kako bi podigli nivo morske bezbednosti oko Japana", rekao je portparol vlade Jošihide Suga u utorak. "Vlada namerava da to poboljša kako bi osigurala da možemo da čuvamo od sumnjivih brodova ili ljudi koji dolaze u Japan", rekao je Suga.

Kurir.rs/Dejli star

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track