(VIDEO) ŠMEKER PLAVE KRVI: 70 godina braka palo u senku tračeva o neverstvu princa Filipa, ovo su dame s kojima je bio u vezi!
Foto: YT Printscreen

Kraljevske afere

(VIDEO) ŠMEKER PLAVE KRVI: 70 godina braka palo u senku tračeva o neverstvu princa Filipa, ovo su dame s kojima je bio u vezi!

Planeta -

Tokom 70 godina braka britanske kraljice Elizabete i princa Filipa isplivalo je mnogo glasina o njegovim navodnim aferama.

Čak i danas, mnogi se pitaju kako je napustio suprugu i dvoje male dece - Čarlsa i Anu, zbog navodnog izleta izvan Komonvelta 1956. godine. Put je trajao preko četiri meseca, a postoje tračevi o divljim zabavama u kojima je učestvovao.

Naredne godine, novinar iz Londona tvrdio je da postoji više glasina o Filipovom interesovanju za nepoznatu ženu, koju je navodno upoznao u stanu jednog fotografa na Vest Endu.

Trač je podgrejan činjenicom da je prinčev privatni sekretar Majk Parker odabrao upravo taj momenat da podnese ostavku. To je shvaćeno kao znak da je morao da ide jer je Filipa vodio pogrešnim putem. Zapravo, Parker je osetio da mora da podnese ostavku jer je njegova žena podnela zahtev za razvod braka. Po njegovim rečima "Princ je bio uznemiren (zbog članaka). Bio je veoma, veoma ljut. I duboko povređen".

Iako Palata zvanično nikada nije komentarisala glasine, kraljica je dozvozila svojoj pres službi da objavi: "Netačno je da između kraljice i vojvode postoje bilo kakve nesuglasice".

Kao ime devojke koja je opčinila princa pominjala se Pat Kirkvud, atraktivna zvezda muzičkih komedija.

Pat je negirala takve navode i kazala da je princa samo jednom srela i to u pozorištu.

Nakon što je 2007. godine umrla, njen suprug je najavio da će jednog dana "prepisku" između Pat i vojvode od Edinburga uručiti njegovom zvaničnom biografu. Kazao je i da će ti papiri pokazati da između njih nije bilo ništa nedopušteno.

Princa su povezivali i sa Helen Korde, nekada Helen Fofuni. Sprijateljili su se kao deca, kada su u Francuskoj zajedno provodili vikende u vili njenih roditelja.

Helen je kasnije postala voditeljka na BBC-u, i dobila dvoje dece. Odbila je da otkrije ime oca svoje dece, tako da je Filip odabran da bude njihov kum.

Osim Pat i Helen, ime princa je povezivano sa još nekoliko žena.

Kako se kraljica oseća povodom svih ovih glasina, neće se nikada saznati.

Filip je oduvijek voleo da flertuje i komentariše, a kraljica bi se prva našalila sa njegovom lascivnom prirodom.

Srećom po princa Filipa, kraljica ima, kako su mnogi okarakterisali, staromodniji pogled na brak.

U svojim ranim 30-im je izjavila: "Ništa gore nego kad ograničiš muškarca i ne dozvoljavaš mu da radi ono što želi."

(Kurir.rs/Dejli Mejl)

(Foto: YT Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Od bajke do tragedije - smrt princeze Dajane i dalje obavijena velom tajne

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja