(VIDEO) O OVOM DEČAKU BRUJI CEO SVET: Žalio se na maltretiranja u školi, ali je sada priča dobila šokantan obrt
Foto: Youtube/Printscreen

DA LI JE SVE PREVARA?

(VIDEO) O OVOM DEČAKU BRUJI CEO SVET: Žalio se na maltretiranja u školi, ali je sada priča dobila šokantan obrt

Planeta -

Već tri dana u SAD svi prenose priču malog Kitona Džounsa, koji je plačući u snimku objašnjavao kako ga maltretiraju u školi.

Snimak je objavila njegova majka koja je želela da ukaže na vršnjačko nasilje, a sam Kiton je dobio neočekivano veliku podršku, a oglasile su se i mnoge poznate ličnosti.

"Zašto me gnjave, koja je poenta? Zašto uživaju kada su zli prema nevinim ljudima? To nije u redu. Rugali su se mom nosu, rekli su mi da sam ružan i da nemam drugove... Polili su me mlekom, gurali mi šunku u pantalone i bacali hleb na mene", ispričao je Kiton.

"Zašto to rade baš meni? Ljude koji su različiti ne treba kritikovati zbog toga, jer to nije njihova krivica. Ako te već ismejavaju, ne treba pustiti da te to dotiče", zaključio je u videu.

Povodom ovog slučaja oglasio se Stipe Miočić, MMA zvezda.

"Kitone, čuvam ti leđa. Pripremam se za svoju iduću borbu, ali samo reci i odmah stižem. Dođi i budi deo mog trening kampa. Znaj da nisi sam", napisao je Stipe na Tviteru .

Dečaka su podržali i Lebron Džejms, UFC prvaci Danijel Kormijer i Tajron Vudli, muzičke zvezde Džastin Biber, Kejti Peri i mnogi drugi.

Borac Džo Šiling otišao je korak dalje. Kontaktirao je osobu koja skuplja novac za Kitona, ali ga je sačekalo neprijatno iznenađenje. Pokazalo se da se radi o lažnom profilu iako je Šiling mislio da komunicira s dečakovom majkom.

"Ovu osobu treba raskrinkati jer skuplja dobrotvorne priloge za Kitona. To može biti i lažan profil iza koga navodno stoji njegova majka", napisao je Šiling i objavio prepisku rasprave u kojoj osoba pod lažnim profilom ima i neke rasističke komentare.

Nalog otvoren na servisu za prikupljanje novca "GoFoundMe" je potom zatvoren, a navodno je prikupljeno više od 60.000 dolara. Zatvoren je i drugi nalog zbog sumnji u prevaru.

Kada su mediji počeli da istražuju porodicu malog Kitona, počele su prozivke njegove samohrane majke zbog rasizma. Zastave američkog Juga iz građanskog rata za mnoge su jasan pokazatelj rasizma, a upravo su razne porodične fotografije s takvim zastavama pronađene na društvenim mrežama.

Kitonova starija sestra Lakin tvrdi kako njena majka nije kontaktirala sa Šilingom i kako nije tražila nikakav novac.

"Nismo tražili niti planiramo da tražimo bilo kakav novac", rekla je.

Majka Kimberli je izjavila kako ona ne stoji iza spornog profila. Takođe, istakla je kako je s privatnog Fejsbuk profila uklonila sporne fotografije i da je snimak nastao kada je njen sin opet tražio da dođe po njega u školu jer se bojao da ode na ručak.

Direktor škole je rekao kako je taj incident zaključen pre nekoliko nedelja, ali su se američkim medijima javili i drugi roditelji čija deca pohađaju istu školu i požalili se na nasilje.

Iako je američka javnost u kratkom razdoblju stala uz malog Kitona, sumnje u prevaru oko skupljanja donacija i mogući kontroverzni stavovi njegove majke oko rasnih pitanja potpuno su zakomplikovali ovu priču. Nažalost, problemi dečaka pali su u drugi plan.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track