(VIDEO) 6 MRTVIH U TEŠKOJ NESREĆI: U padu helikoptera poginula sestra predsednika Hondurasa i još 5 osoba
Foto: EPA/Gustavo Amador

NEMA PREŽIVELIH

(VIDEO) 6 MRTVIH U TEŠKOJ NESREĆI: U padu helikoptera poginula sestra predsednika Hondurasa i još 5 osoba

Planeta -

TEGUSIGALPA - Sestra predsednika Hondurasa Huana Orlando Hernandeza i ministarka u njegovoj vladi, Hilda Hernandez (51), poginula je danas zajedno sa još pet osoba kada se srušio helikopter u kome su se nalazili, saopštila je vojska Hondurasa.

Dva helikoptera za izviđanje upućena su na teren kako bi pronašla nestali Eurokopter AS350, koji je iz prestonice Tegasigalpe krenuo ka Komajagvi, međutim zbog loših vremenskih uslova poslati su pešadijski timovi, navodi se u saopštenju vojske.

foto: EPA/Gustavo Amador

"Ostaci helikoptera su locirani i nema preživelih. Šest osoba koje su bile u helikopteru, uključujući i Hildu Hernandez, pronađeni su mrtvi", rekao je predstavnik vojske i dodao da će se uzroci nesreće istražiti Hilda, koja je bila bliska savetnica predsednika Hondurasa, po zanimanju je bila poljoprivrednji inženjer, a u vladi svog brata radila je kao ministar za komunikacije, dok je u prethodnoj vladi predsednika Porfirio Loba bila ministra društvenog razvoja.

foto: Printscreen YouTube/Univision Noticias

Hilda Hernandez

U helikopteru su se, pored Hernandezove, nalazila četiri pripadnika njegnog obezbeđenja i pilot.

Predsednik Hernandez je posle vesti o nesreći svoju sliku na Tviteru promenio i postavio crnu fotografiju, a kasnije je opet promenio i stavio fotografiju svoje sestre. Inače, Hernandez je u centru spora povodom predsedničkih izbora održanih 26. novembra, na kojima je osvojio 43 odsto glasova nasprav svog protivkandidata Salvadora Nasralja koji je osvojio 41,4 odsto glasova, a koji je rekao da je prevaren i da ne priznaje izborne rezultate. Vrhovni izborni tribunal još nije proglasio pobednika.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA/Gustavo Amador

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track