(VIDEO) OVO JE NAJOPASNIJA PLAŽA NA SVETU: Turisti i ne slute kakva im opasnost preti iz peska i mora!
Foto: Printscreen Dejli Mejl

izgleda rajski ali je smrtonosna

(VIDEO) OVO JE NAJOPASNIJA PLAŽA NA SVETU: Turisti i ne slute kakva im opasnost preti iz peska i mora!

Planeta -

Dok bezbrižno šetaju plažom, američki i britanski turisti nemaju šta je ispod peska po kom hodaju ni u obližnjem moru.

Plaža Dongmak na južnokorejskom ostrvu Ganguva, samo je nekoliko kilometara od granice sa Severnom Korejom, ali veoma popularna destinacija stranih turista.

Lokalno stanovništva kada želi da pobegne od gradske vreve takođe odlazi na ovu plažu koja je 60-ak kilometara udaljena od Seula.

Leti je puna ljudi koji se sunčaju ili pretražuju pesak vadeći školjke i rakove. Pripadnici američke vojske, kojih je na tom području 37.500, takođe često navraćaju kad imaju slobodan dan .

foto: Printscreen Dejli Mejl

Međutim ovo mesto je možda najopasnija plaža na svetu. Uprkos restoranima, vodenim toboganima, mnogim atrakcijama i mnogobrojnim ljubitelja mora, plaža Dongmak je na nimalo bezbednom mestu zbog blizine severnokorejske granice.

Naime, Kim Džong-unovi vojnici bacaju razne mine u Žuto more jer znaju da će ih snažne lokalne struje odneti pravo do popularnog turističkog odredišta, i izazvati razaranje.

foto: Printscreen Dejli Mejl

Do sada se na plaži dogodilo već više od 100 incidenata, a pronađeno je i deaktivirano bezbroj kopnenih mina.

Problem je još veći kada je sezona monsuna, tokom jula i avgusta, kada raste nivo mora. Tada mine "putuju" još dalje na jug.

Južnokorejska vojska i policija postavile su znake sa uputstvima kako da se prepoznaju različiti oblici i veličine kopnenih mina.

Posebno je važno biti oprezan u lovu na rakove jer tada opasnost vreba na svakom koraku. Ljude upozoravaju da ne diraju sumnjive naprave i odmah obaveste vojsku ili policiju. Ipak, većina bezbrižnih turista ni ne sluti da su u opasnosti, jer su sva upozorenja napisana na - korejskom.

Kurir.rs/Dnevnik.hr

Foto printscreen Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja