KINA: SAD prave senzaciju od modernizacije kineske vojske
Foto: EPA/Roman Pilipey

REAGOVANJE

KINA: SAD prave senzaciju od modernizacije kineske vojske

Planeta -

PEKING - SAD prave senzacionalizam zbog modernizacije kineske vojske, saopštilo je Ministarstvo odbrane u Pekingu povodom izveštaja Bele kuće da Kina želi da izazove SAD.

Portparol Ministarstva rekao je da američka strategija o nacionalnoj bezbednosti "bez obzira na činjenice, pravi senzacionalizam od modernizacije kineske vojske".

Prema njegovim rečima, Strategija dovodi u pitanje plan razvoja kineske vojske i u suprotnosti je sa mirom u svetu i razvojem kinesko-američkih odnosa. Kako je naglasio, doprinos Kine miru u svetu je vidljiv.

"Pokušaji bilo koje zemlje ili dokumenta da izmeni činjenice ili baci klevetu biće uzaludni", rekao je portparol kineskog Ministarstva odbrane.

Kineske oružane snage su trenutno u procesu modernizacije koja podrazumeva i ulaganje u tehnologiju i novu opremu poput nabavke aviona i nosača aviona.

Administracija američkog predsednika predstavila je u ponedeljak nacionalnu strategiju, u kojoj je navedeno da Kina i Rusija ne samo što žele da izazivaju SAD, već i da naruše njenu bezbednost i napredak.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA/ROMAN PILIPEY

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: U ovim "čudovištima" se voze predsednici najvećih sila!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja