SVEDOČIĆE I PREDSEDNIK? Trampa saslušavaju zbog veza s Putinom
Foto: Fonet/ AP, Foto: Fonet AP

PRENOSI VAŠINGTON POST

SVEDOČIĆE I PREDSEDNIK? Trampa saslušavaju zbog veza s Putinom

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp bi, u roku od nekoliko nedelja, mogao da bude ispitan u okviru istrage specijalnog istražitelja Roberta Malera o mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine, tvrdi danas Vašington post.

Maler je mogućnost da i Tramp bude podvrgnut ispitivanju nagovestio tokom sastanka krajem decembra sa advokatima američkog predsednika, Džonom Daudom i Džejom Sekulovim, navodi američki list.

Ispitivanje predsednika, koje bi obuhvatilo ograničen broj pitanja, moglo bi uslediti u narednih nekoliko nedelja, piše Vašington post pozivajući se na neimenovanu osobu blisku predsedniku.

Sekulov i Daud za sada nisu odgovorili na upit za komentar o navodima američkog dnevnika.

Ranije, izvor blizak ovom pitanju rekao je da su među advokatima u toku razgovori o mogućem Trampovom svedočenju.

Pozivajući se na tri izvora bliska situaciji, En-Bi-Si njuz je objavio da su se Trampovi advokati sastali s predstavnicima Malerove kancelarije krajem decembra kako bi razgovarali o logistici eventualnog ispitivanja Trampa.

Navodno su tada razgovarali o mestu i dužini takvog ispitivanja, kao i pravnim standardima i opcijama formata ispitivanja uključujući pisane odgovore umesto formalnog, usmenog odgovaranja.

Tramp je, inače, u subotu izjavio da je voljan da razgovara s Malerovim timom.

"Nije bilo dosluha, nije bilo kriminala. A, teoretski, svi mi kažu da ja nisam pod istragom", rekao je Tramp novinarima u Kemp Dejvidu u Merilendu.

Malera je Ministarstvo pravde SAD imenovalo za istražitelja za navode o mešanju Rusije u predsedničke izbore 2016. i mogućem dosluhu Rusa s Trampovim predizbornim timom.

Američke obaveštajne agencije su zaključile da se Rusija mešala u američke izbore u pokušaju da potpomogne Trampovu pobedu, što Moskva poriče.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Fonet/ AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ORILA SE BANJA LUKA! Narod i vojska Republike Srpske spektakularno proslavili Dan RS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track