(VIDEO) JEZIVA SUDBINA KIMOVIH NAVIJAČICA: Prebezi otkrili ono na šta se dugo sumnjalo!
Foto: Facebook/China Xinhua Sports

VOJSKA LEPOTE

(VIDEO) JEZIVA SUDBINA KIMOVIH NAVIJAČICA: Prebezi otkrili ono na šta se dugo sumnjalo!

Planeta -

Severnokorejske navijačice na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu visoki političari koriste kao seksualne robinje, tvrdi nekoliko prebega.

Li So-jeon, 42-godišnji bivša vojna muzičarka koja je 2008. godine pobegla u Južnu Koreju, izjavila je da su igračice i pevačice bile prisiljene da pružaju seksualne usluge na žurkama koje se održavaju svakog dana za Centralni politbiro zemlje, čiji je član i severnokorejski lider Kim Džong-un. "Zabavljači iz Severne Koreje su nastupali ovde i sa fensi igrama i pesmama, ali oni ne samo da moraju da budu deo propagande Kim Džong-una, već moraju da prisustvuju zabavama i pružaju seksualne usluge. Ove žurke se održavaju svakog dana za Centralni Politbiro."

Čak i ako to ne žele, moraju da budu na usluzi, što je kršenje ljudskih prava.

"Žene koje prisustvuju moraju da se skinu gole. One se tretiraju kao da su stvari", kaže ona. Njena tvrdnja se zasniva na prošlim incidentima koji su se desili pre nekoliko godina.

Sportiste koji su učestvovali na igrama drugi prebezi su, takođe, opisali kao robove. To tvrdi i Kim Hjung-so (54) koji je 2009. godine prešao u Južnu Koreju sa svojim sinom, vrhunskim skijašem.

"Jednom rečju, sportisti su Kim Džong-unovi sportski robovi. Čak su i treneri robovi Kim Džong-una i režima Severne Koreje", rekao je on.

"Jer u Severnoj Koreji, Kim Džong-un i režim su čitav svet. I takmičari i navijačice. Svi su to Kim Džong-un i robovi Severne Koreje. Oni biraju ljude za koje se verovatno neće desiti da prebegnu i koji imaju proverene biografije. Ovaj faktor je presudan u veoma ranoj fazi." Bivša navijačica Han Seo-hi opisuje ekipe navijačica kao "vojsku lepote". Ona je za BBC rekla kako su žene bile izabrane zbog svog dobrog izgleda i prisiljene su da prođu tromesečnu ideološku obuku kako bi se osigurala njihova lojalnost režimu.

Kurir.rs/Independent

Foto: Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Osmeh dečaka, ideje ludaka! 8 ključnih činjenica o Kim Džong-unu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track