(VIDEO) STRAVA U MAJAMIJU: Ispod ruševina mosta izvučena dva vozila sa tri tela, nemoguće ih je identifikovati!
Foto: Printscreen Youtube

još izvlače nastradale

(VIDEO) STRAVA U MAJAMIJU: Ispod ruševina mosta izvučena dva vozila sa tri tela, nemoguće ih je identifikovati!

Planeta -

Dva vozila sa tri tela izvučena su danas ispod ruševina pešačkog betonskog mosta od 950 tona u Majamiju, koji se pre dva dana srušio na prometnu saobraćajnicu.

Vozila su pronađena pošto je policija kamerama uspela da locira pet tela ispod ruševina. Ekipe i dalje pokušavaju da dopru do najmanje četiri vozila koja su ostala ispod ruševina.

Šef policije Huan Peres je izjavio da će za identifikaciju žrtava biti najverovatnije biti potrebna DNK, otisci pristiju i porodične fotografije. Direktor policije u Majamiju Huan Perez rekao je da je pet tela locirano uz pomoć kamera, ali da još nisu izvučena iz vozila na koja se srušio most.

"Nećemo više govoriti o brojkama, jer očekujemo da ispod ruševina pronađemo još osoba", rekao je Perez.

Među poginulima je student Međunarodnog univerziteta na Floridi, dok je među 10 povređenih nekoliko građevinskih radnika, navodi američka agencija.

Zvaničnik odeljenja za saobraćaj na Floridi izjavio je danas da je inženjer ostavio glasovnu poruku dva dana pre rušenja mosta u kojoj je upozorio da je pronađeno neko pucanje na jednom kraju građevine, ali tu poruku niko nije preslušao.

Zvaničnik je rekao da je govorna pošta preslušana tek posle kolapsa, jer su radnici, prema ugovoru, bili izvan kancelarije kada je poruka ostavljena.

Vlasti na Floridi su juče saopštile da su se posle "stres testa" olabavile sajle o koje je visio most težak 950 tona.

Prema rečima očevidaca, vozila su se zaustavila pred semaforom u četvrtak u ranim popodnevnim satima, kada je most nad njima počeo da se urušava.

Navodi se da je vrednost mosta 14,2 miliona dolara, on povezuje naselje Svitvoter sa kampusom Međunarodnog univerziteta u Majamiju, a zvanično je trebalo da bude otvoren sledeće godine.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track