SDS proglašava pobedu, SNSD oprezna

SDS proglašava pobedu, SNSD oprezna

Planeta -
Izvršni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Rajko Vasić izjavio je da ova stranka vodi na izborima za gradonačelnika Banjaluke

BANJALUKA - Srpska demokratska stranka (SDS) saopštila je u nedelju veče da su njihovi kandidati pobedili na izborima u Bijeljini, Doboju, Gradiški, svim opštinama Istočnog Sarajeva, osim Istočnog Novog Sarajeva, Prnjavoru, a da njihovi kandidati vode i u Višegradu, Šekovićima, Han Pijesku, kao i većini istočnohercegovačkih gradova.

Izvršni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Rajko Vasić izjavio je da ova stranka vodi na izborima za gradonačelnika Banjaluke, da je pobedila u vise manjih zapadnokrajiških opština, Derventi, Modriči, Zvorniku, Mrkonjić Gradu, a da se u nekim opštinama vodi "mrtva trka" između kandidata SNSD-a i Srpske demokratske stranke (SDS).

Vasić je rekao da je, prema podacima Izbornog štaba SNSD-a, izlaznost glasača na današnjim lokalnim izborima bila mnogo veća nego na prethodnim izborima zbog, kako je kazao, učesća velikog broja stranaka i kandidata u izbornom procesu.

Kandidat Demokratske partije (DP) i Partije demokratskog progresa (PDP) za gradonačelnika Banjaluke Dragan Čavić izjavio je na konferenciji za novinare da kandidat SNSD za gradonačelnika Slobodan Gavranović ima oko stotinu glasova prednosti u odnosu na njega.

Čavić je kazao da je on osvojio više glasova u gradskim i prigradskim naseljima, dok je Gavranović osvojio vise glasova u seoskim sredinama. "Biće očigledno "mrtva trka" do prebojavanja svih glasačkih listića", kazao je on, dodajući da je indikativno da ima dosta nevažećih listića.

Navodeći da treće mesto zauzima kandidat SDS-a Nenad Stevandić, Čavić je ocenio da bi opozicija sasvim sigurno odnela pobedu u Banjaluci da je uspela da se dogovori o jednom zajedničkom kandidatu.

Prema podacima iz izbornog štaba opozicionog bloka u Trebinju, njihov kandidat Slavko Vučurević iz Partije demokratskog progresa (PDP) pobedio je kandidata SNSD-a Dobroslava Ćuka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track