Sahranjena majka hrabrost

Poslednji oproštaj

Sahranjena majka hrabrost

Planeta -
Jelena Trikić, teško obolela od tumora na mozgu, umrla je samo 39 dana pošto je podarila život svom malom Nikoli

DRVAR - Na groblju Spasovina u Drvaru danas je sahranjena Jelena Trikić, obolela od tumora mozga koja je odbila da koristi lekove da bi imala šansu da postane majka.

Sahrani Jelene Trikić, osim rodbine i prijatelja, prisustvovao je i veliki broj građana Drvara.Tridesettroogodišnja Jelena Trikić, poznatija kao majka hrabrost, umrla je u noći između subote i nedelje u Kliničkom centru Banjaluka, 39 dana nakon porođaja.Ona je zadivila sve odbivši da jakim citostaticima leči tumor na mozgu kako bi imala šansu da rodi. Ogromna želja da postane majka bila je jača od straha da će izgubiti život.

Trikićeva je početkom oktobra rodila zdravog dečaka Nikolu. Jeleni je tumor na mozgu otkriven 2007. godine, a posle dve operacije odlučila je da ostvari svoju veliku želju - da rodi dete i da oseti kako je biti majka, u čemu je dobila podršku supruga.

Tokom trudnoće obustavljeno je njeno lečenje, pa je bolest uznapredovala. Jelenino zdravstveno stanje pogoršalo se nakon porođaja.

Zbog herojskog čina, kojim su preskočene sve medicinske norme, Radio-Drvar je Jelenu Trikić proglasio za ličnost godine.

Foto GradPrijedor.com
Foto GradPrijedor.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja