Australijska premijerka prorekla smak sveta!

Crni humor

Australijska premijerka prorekla smak sveta!

Planeta -
Kraj sveta se bliži. Nije milenijumska greška, nije čak ni u pitanju taksa na ugljendioksid. Ispostavilo se da je majanski kalendar bio u pravu, ispričala je premijerka

KANBERA - Premijerka Australije Džulija Gilard (Julia Gillard) našalila se malo sa svojim građanima, rekavši im mrtva ozbiljna putem kratke video poruke da su Maje bile u pravu i da se svetu bliži kraji. Video klip, u kojem se Gilard pojavila, traje 50 sekundi i njime se promoviše nova jutarnja emisija na jednoj lokalnoj radio stanici.

Sa izrazom lica koji koristi na konferencijama za novinare, premijerka se, okružena nacionalnim zastavama, obratila svojim "dragim, preostalim Australijancima".

"Kraj sveta se bliži. Nije milenijumska greška, nije čak ni u pitanju taksa na ugljendioksid", rekla je Gilard čvrsto. "Ispostavilo se da je majanski kalendar bio u pravu".

Prema njenim rečima, "bez obzira hoće li smak sveta izazvati zombiji-ljudožderi, demonske zveri iz pakla ili će nas u potpunosti preplaviti i uništiti korejski pop (K-pop), od mene možete ocekivati samo jedno: maksimalno ću se angažovati i boriti za vas do samoga kraja".

Premijerka je takođe rekla da kraj sveta znači da "barem više neće morati da odgovara na pitanja" u političkim TV emisijama, u kojima su političari obično izloženi teškim pitanjima iz publike. Obraćanje je završila rečenicom: "Sretno vam bilo svima".

U međuvrenu je portparolka Džulije Gilard rekla da je video zapis bio falsifikat, a da je na sajtu Jutjub (YouTube) imao više od 232.000 pregleda. "Ma to je samo bila zabava", rekla je portarolka. "Malkice humora za kraj godine".

Novinari australijskog list Herald san zvali su, međutim, kancelariju premijerke, tražeći izvinjenje.

"Zar Australijanci s vremena na vreme nemaju pravo na malo smeha? U svakom slučaju sutra je smak sveta. Ne biste li i vi o tome trebalo da pišete?", odgovorila je portparolka novinaru Heralda, kako prenosi američka TV mreža MSNBC.

NASA je zbog ogromnog publiciteta u vezi sa majanskim proročanstvom nedavno bila prinuđena da saopšti kako 21. decembra 2012. godine neće biti nikakvog smaka sveta.

http://www.youtube.com/watch?v=ebtj3gDaE64

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track