SIMBOL ŠPANIJE: Sagradili neboder od 47 spratova, ali zaboravili na lift!
Foto: In Tempo

In Tempo najveći promašaj u Evropi

SIMBOL ŠPANIJE: Sagradili neboder od 47 spratova, ali zaboravili na lift!

Planeta -
Lift vozi do 23. sprata, odatle se može samo stepenicama.Nema ni mesta za izgradnju lifta ni opreme za lift. Lift se srušio pri pokušaju instaliranja 2011. i povredio 13 radnika
1 / 4 Foto: In Tempo

BENIDORM - InTempo, zgrada visoka oko 200 metara u Benidormu trebalo je da bude novi simbol Španije i ruka spasa za finansijske probleme ove zemlje. Sa 47 spratova, trebalo je da bude najviša zgrada Evrope, ali su u izgradnji naišli na problem - zaboravili su lift.Zgrada je trebalo da ima 20 spratova, ali su ambiciozni investitori odlučili da udvostruče ovaj broj. Lift vozi do 23. sprata, ali odatle možete samo stepenicama, a nema ni mesta za izgradnju lifta ni opreme za lift.InTempo je trebalo da bude završena 2009. godine, ali nije zbog ekonomske krize u koju je Španija zakoračila. Manija oko kule porasla je u poslednjih nekoliko nedelja, nakon što je tim arhitekata napustio gradilište.Građevinski radnici četiri meseca su radili bez plate u 2010. godini, a bili su primorani i da od 23. sprata do krova zgrade hodaju pešice.Kad je lift konačno instaliran, srušio se u julu 2011, povredivši 13 radnika.

Arhitekte su redizajnirale ovu zgradu, spojivši dve kule. Ovaj „spoj“ zauzeo je osam poslednjih spratova, a na njemu je planiran bazen, ali ni to se nikad nije desilo.Ljudi iz Benidorma vole za svoj grad da kažu da je „Njujork Mediterana“, jer je jedan od retkih na obali koji ima ovako visoke nebodere. Iako je atraktivan za turiste, ovaj grad poslednjih godina nije baš popularan, tako da je jedna od ideja nebodera In Tempo bila i da dovede turiste u grad, ali kriza je usporila radove i ne zna se kad će sve biti završeno.

http://www.youtube.com/watch?v=TBo1-o9Sb7Q

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track