AMERIČKI MEDIJI U SUZAMA: Kako kazati deci da je Tramp pobedio?
Foto: Reuters

Ono što decu interesuje

AMERIČKI MEDIJI U SUZAMA: Kako kazati deci da je Tramp pobedio?

Planeta -

Američki mediji koji su otvoreno podržavali i najavljivali pobedu Hilari Klinton sada pokušavaju da umire svoje čitaoce “lekcijama za korišćenje Trampa“.

Između ostalih, Los Anđeles tajms je objavio tekst sa uputstvom za objašnjavanje deci da je novi predsednik SAD postao Donald Tramp.

“Roditelji uvek žele da mogu da kažu svojoj deci sa su sigurna, ali u ovom momentu milioni Amerikanaca ne mogu to da kažu uverljivim tonom, čak ni sami sebi. Kroz kampanju civilizacijski nivo je opao i otkrio mizoginiju, ksenofobiju i rasnu mržnju... Roditelji su se mučili da objasne svojoj deci da kandidat za tako važnu funkciju ispoljava veoma vulgarno i nasilničko ponašanje, sa kojim se škole i porodice bore toliko predano da više ne postoji“, navodi se u tekstu.

BOŽE, OPROSTI AMERICI Najbolje naslovnice: Ovako je svetska štampa reagovala na Trampovu pobedu

Dodaje se i da je na društvenim mrežama bio prisutan veliki broj komentara koji je upućivao na to da “u stvarnom životu loš momak pobedi češće nego dobar momak“, kao i da su “mnogi plakali u društvu svoje dece, koja su ostala budna do duboko u noć da bi videla rezultate“.

Novinarka Los Anđeles tajmsa je potom prešla na situaciju u njenom domu i navela pet stvari koje će ona i njen suprug reći svojoj deci.

“Mi smo Amerikanci, to znači da verujemo u demokratiju, a ponekad je demokratija teška. Svako daje glas, ali to ne znači da će naš glas uvek biti vrednovan, čak i ako naš favorit nije pobedio, mi poštujemo rezultate izbora, nebitno je ko sedi u Ovalnoj sobi, moramo da poštujemo našeg predsednika. Mi govorimo istinu i borimo se za one kojima treba naša podrška. Poštujemo jedni druge. Ne odustajemo“, zaključuje se u tekstu.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja