ANONIMUSI OBJAVILI RAT ISIL-U: Džihadisti odgovaraju - idioti!
Foto: Youtube/Printscreen

Sajber borbe

ANONIMUSI OBJAVILI RAT ISIL-U: Džihadisti odgovaraju - idioti!

Planeta -
Iz celog sveta će vas loviti. Znajte da ćemo vas naći i da vas nećemo pustiti. Protiv vas ćemo voditi najveću operaciju u istoriji, rekao je jedan od Anonimusa.

Na aplikaciji za razmenu poruka, Telegram, kanalu za koji se veruje da je povezan sa Islamskom državom objavljen je potom odgovor islamista kao i uputstva kako da se zaštite od hakovanja Anonimousa.

"Anonimousi su u videu zapetili da će sprovesti veliku operaciju protiv Islamske države - idioti", navodi se u poruci, uz pitanje šta bi mogli da hakuju jer su do sada navodno samo hakovali profile na Tviteru i mejl adrese povezane sa Islamskom državom.

Teroristi su saradnicima potom ponudili savete kako da izbegnu hakovanje. Rekli su im da ne otvaraju linkove (osim ako nisu sigurni u njihov izvor), treba da stalno menjaju IP adrese i da ne razgovaraju s ljudima na Telegramu i Tviteru koje ne znaju.

Ista poruka na arapskom i engleskom potom je podeljena na nekoliko Telegramovih kanala povezanih sa Islamskom državom.

Da nije sve ostalo na pretnjama upućuje i činjenica da je oko 900 profila na Tviteru povezanih s ISIL-om izbrisano s te mreže nakon što su Anonimusi objavili popis profila. Uz imena korisnika tih profila objavili su poruku "očekujte nas".

Anonimousi su se na islamiste okomili još nakon napada na list Šarli Ebdo početkom godine pa su krenuli u rušenje profila na društvenim mrežama i veb stranica povezanih s ekstremistima, prenosi "Business Insider".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track