ASAD POTVRDIO: Rusija povlači samo deo trupa
Foto: AP 21 Okt 2015

ASAD POTVRDIO: Rusija povlači samo deo trupa

Planeta -
Sirijski predsednik Bašar el Asad izjavio je danas da će Rusija smanjiti vazduhoplovni kontigent, ali da njene trupe neće potpuno napustiti Siriju, prenela je sirijska državna agencija Sana.

Asad je rekao da "Rusija planira da smanji svoje prisustvo u skladu sa situacijom na terenu i nastavku okončanja neprijateljstava", javlja državna televizija Sirije. On je rekao da je saradnja sirijskih i ruskih trupa osigurala pobedu protiv terorizma i vratila sigurnost u zemlju.

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je danas povlačenje dela ruskih trupa iz Sirije, kao i da bi povlačenje vojnika trebalo da počne u utorak.

Putin je rekao da je odluka o povlačenju vojske koordinisana sa sirijskim predsednikom, kao i da treba da posluži kao pozitivan stimulans za nastavak mirovnih pregovora pod okriljem UN u Ženevi.

"Smatram da je većina ruskih ciljeva postignuta. Zbog toga naređujem povlačenje većeg dela naših trupa sa teritorije Sirije, počevši od sutra", izjavio je Putin na sastanku s ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja