ASANŽ O ODLUCI UN: Ovo je pobeda! Vreme je da moja deca dobiju svog oca nazad
Foto: Youtube/Printscreen

Istorijski

ASANŽ O ODLUCI UN: Ovo je pobeda! Vreme je da moja deca dobiju svog oca nazad

Planeta -
Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž danas je u emotivnom obraćanju pristalicama sa balkona ambasade Ekvadora u Londonu gde boravi od 2012. godine, rekao da odluka panela UN koji je utvrdio da je "nezakonito pritvoren", predstavlja "pobedu".

"Kako je to dobro! Ovo je pobeda koja ne može biti negirana. To je pobeda od istorijskog značaja", rekao je on novinarima i pristalicama ispred ambasade.

On je rekao i da je došlo vreme da njegova deca dobiju svog oca nazad. "To će se desiti pre ili kasnije", dodao je on, prenosi AFP.

Mašući kopijom odluke panela UN, obučen u sivo odelo sa kravatom, Asanž je često žmirkao, jer mu je dnevno svetlo očigledno smetalo.

"Ojačao sam u ovom procesu i mogu da podnesem. Međutim, kakvo pravo ima ova ili američka ili švedska vlada da uskrate mojoj deci pravo na oca pet godina?", upitao je on.

Asanž je ponovio da je on u "nezakonitom, nemoralnom i neetičkom pritvoru" pošto je britanska policija rekla da će ga uhapsiti čim izađe iz ambasade i stupi na britansko tlo kako bi ga izručila Švedskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track