RACIJA ZBOG RADA NA CRNO: Vlasnik transportne firme za sebe zadržavao doprinose vozača!

Velika akcija austrijskog tužilaštva

RACIJA ZBOG RADA NA CRNO: Vlasnik transportne firme za sebe zadržavao doprinose vozača!

Austrija -
Vodimo istragu zbog sumnje da je poslodavac organizovao rad na crno tako što je za sebe zadržavao doprinose zaposlenih za zdravstveno i socijalno osiguranje, kaže tužilac

INZBRUK - Firma za transport robe iz Inzbruka nalazi se pod istragom austrijskog tužilaštva zbog sumnje da je čak 400 vozača, uglavnom iz Rumunije, zapošljavala na crno i na ime njihovog zdravstvenog i socijalnog osuiguranja utajila milione evra.

"Vodimo istragu zbog sumnje da je poslodavac organizovao rad na crno tako što je za sebe zadržavao doprinose zaposlenih za zdravstveno i socijalno osiguranje, a u papirima prikazivao da im je uplaćivao", potvrdila je viša javna tužiteljka Angelika Nusbaumer. Prema nazvaničnim izveštajima, neizmireni dugovi poslodavca mogu se meriti milionima evra!Kulminacija istražnog postupka bila je racija u nekoliko kancelarija kompanije u kojoj je učestvovalo čak 120 radnika finansijske i poreske policije koja je zaplenila brojna dokumenata, datoteke i kompjutere .

Šef kompanije, koja ima 1.400 zaposlenih, negira optužbe i kaže da je samo reč o "reviziji poreza za nekoliko meseci zdravstvenog osiguranja". On se žalio da su mu tri firmina kompjutera koje je zaplenila policija vraćena oštećena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track