MAJKA UGUŠILA SINA (5) JASTUKOM: Ćebetom pokrila mrtvo dete i izašla iz kuće
Foto: Reuters

Porodična tragedija u Beču

MAJKA UGUŠILA SINA (5) JASTUKOM: Ćebetom pokrila mrtvo dete i izašla iz kuće

Austrija -
Dosadašnje ispitivanje dečakove majke nije dalo odgovor o razlozima i načinu ubistva. Odgovori osumnjičene su kontroverzni

BEČ - Žena stara 25 godina koja je policiji priznala da je ubila svog petogodišnjeg sina u njihovom stanu u Beču dečaka je ugušila jastukom, ali nije ništa rekla o motivima ovog monstruoznog zločina, piše Kronen cajtung.

Bečki policajci su u utorak u stanu u 10. bečkoj opštini Favoriten na krevetu, pod ćebetom otkrili beživotno telo petogodišnjeg dečaka. Po svemu sudeći, ležao je mrtav puna dva dana, a istraga će pokazati šta je bio motiv ovog zločina.

Policija je za zločin saznala nakon što je donjeaustrijska policija u utorak oko 15 časova na jednom putu kroz brda Bečke šume prema Klosternojburgu u blizini Beča, spazila upadljivo konfuznu ženu.

"Išla je peške, zaustavila policijski automobi i rekla patroli da je pre dva dana ubila sina", izjavio je policijski portparol.

Policijski tim je odmah upućen na ženinu adresu gde su pronašli leš dečaka. Na telu je imao povrede, posekotine nanesene najverovatnije nožem, kaže policijski portparol. Obdukcija će pokazati šta je bio uzrok smrti.

Dosadašnje ispitivanje dečakove majke nije dalo odgovor o razlozima i načinu ubistva. Odgovori osumnjičene su kontroverzni. Navodno je posle zločina popila tablete, uzela taksi, odvezla se do jednog pansiona u Bečkoj šumi i u iznajmljenoj sobi provela dva dana. U utorak je izašla u šetnju po brdu Kalenberg (Kahlenberg) i tu naišla na policijsku patrolu.

Dvadesetčetvorogodišnji otac dečaka i bivši muž osumnjičene žene rekao je policiji da brak sa dečakovom majkom nije bio harmoničan i da su se zato proletos rastali. Žena je, navodno, bila depresivna, ali to komšije nisu primećivale. Bečka služba za brigu o mladima je sa familijom imala kontakt ovog proleća, posle razvoda braka.

U ovoj službi kažu da porodica nije bila sumnjiva, naglašavaju da su se muž i žena sami, bez većih problema, dogovorili o pravu oca da svakih 14 dana posećuje sina. I otac i majka dečaka su posle razvoda ubrzo počeli nove veze. Navodno je ubijeni dečak bio u dobrim odnosima sa novim partnerom svoje majke.

Austrijski mediji objavili su juče da je otac dečaka u vreme zločina bio u Bosni, odakle potiču on i njegova bivša supruga..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track