BEČ POSTAJE VELIKA PLESNA DVORANA: Počinje sezona balova u austrijskoj prestonici!
Foto: Vienna Press Andreas Tischler

TRADICIJA I GLAMUR

BEČ POSTAJE VELIKA PLESNA DVORANA: Počinje sezona balova u austrijskoj prestonici!

Austrija -
„Svetosavski bal“ najprestižnija manifestacija Srba u Beču biće organizovan u Park-hotelu Šenbrun 22. januara 2016. godine

BEČ - U prestonici Austrije svake godine se održi više od 450 balova - od tradicionalnih gospodskih do elegantnih letnjih balova. Sezona balova u carskom gradu tradicionalno počinje 11. novembra kada se slavi i početak karnevala.

Prvi u nizu je „Bal Crvenog krsta“ (www.wienerrotkreuzbal.at), koji je humanitarnog karaktera i održava se u Bečkoj gradskoj kući 20. novembra. U novogodišnjoj noći se u Hofburgu organizuje „Novogodišnji bal“ (www.hofburgsilvesterball.com) u nekadašnjem centru carskih zbivanja i tom prilikom je u ponudi umetnički program, gala-večera i vatromet.

Cvetni bal foto Christian Fürthner PID
Cvetni bal foto Christian Fürthner PID

Od Nove godine sezona balova se zahuktava: „Bal bečkih poslastičara“ (www.zuckerbaeckerball.com) održava se 14. januara 2016. godine u dvorcu Hofburg, a zatim i „Cvetni bal“ (www.wien.gv.at) 15. januara u Gradskoj kući koja će se pretvoriti u pravu cvetnu oazu. Bečka filharmonija poziva na svoj bal 21. januara 2016. godine (www.wienerphilharmoniker.at).

Pored toga održaće se i „Bečki bal nauke“ (www.wissenschaftsball.at) 30. januara u Gradskoj kući, a istog dana i „Dugin bal“ (www.regenbogenball.at) u Park-hotelu Šenbrun na kojem će plesati pripadnici LGBT populacije. Već tradicionalni „Operski bal“ (www.wiener-staatsoper.at) održaće se 4. februara naredne godine u zgradi Bečke državne opere, a Hor bečkih dečaka poziva svoje ljubitelje na svoj bal 16. januara 2016. godine.

Svetosavski bal Foto Milan Ilić
Svetosavski bal Foto Milan Ilić

Svetosavski bal“ (www.svetosavskibal.wien) biće organizovan u Park-hotelu Šenbrun 22. januara 2016. godine, a karte za ovu manifestaciju su dostupne od 10. novembra. Na internet-stranicama balova svi zainteresovani mogu naći informacije o cenama i načinu kupovine karata za željeni bal. Za sve balove obavezna je večernja garderoba, po mogućnosti dame u dugim haljinama a gospoda u frakovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track