I TRADICIJA JE UNOSAN BIZNIS: Beč na balovima zaradi 128 miliona evra!
Foto: Www.fayer.at

Lepo i korisno

I TRADICIJA JE UNOSAN BIZNIS: Beč na balovima zaradi 128 miliona evra!

Austrija -
BEČ - Ekskluzivni ambijent, svečana muzika, raskošne balske večernje toalete – i balovi su u Beču postali pravi privredni faktor

U prestonici Austrije svake godine se održi više od 450 balova - od tradicionalnih gospodskih do elegantnih letnjih balova. Sezona balova u carskom gradu tradicionalno počinje 11. novembra kada se slavi i početak karnevala.

Od ovih manifestacija i prema za njih, poput balske garderobe, u Beču se ostvari zarada od 128 miliona evra. Trećina posetilaca dolazi iz Beča, četvrtina iz pokrajina ili inostranstva. Svaki drugi Bečlija poseti barem jedan bal, ako ne i dva.

Razlozi zbog kojih Bečlije posećuju bal su pre svega prijatno veče koje može da se provede u društvu partnera kao i uživanje u ambijentu, zatim susreti sa prijateljima i uživanje u posebnoj muzici. Manje bitan razlog su društvene obaveze ili susret sa poslovnim partnerima.

Od balova profitiraju taksisti, frizeri, krojači, prodavci odeće kao i ugostitelji i prodavnice rasvete. Gosti u proseku troše 255 evra po večeri, a bečka Privredna komora očekuje 500.000 gostiju iz zemlje i inostranstva u ovogodišnjoj balskoj sezoni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track