REKETIRALI I DILOVALI DROGU PO BEČU Podignuta optužnica protiv zloglasne bande koju je vodio Bosanac
Foto: Profimedia

Struja

REKETIRALI I DILOVALI DROGU PO BEČU Podignuta optužnica protiv zloglasne bande koju je vodio Bosanac

Austrija -

Javno tužilaštvo u Beču podiglo je optužnicu protiv zločinačke organizacije ''Struja'' čiji su se pripadnici bavili reketirenjem, a na čijem čelu je 38-godišnji Edin D. zvani Edo, državljanin BiH, a prvo ročište biti će održano 11. oktobra.

Izazivali tučeKako pišu austrijski mediji, Edo je osumnjičen i za pucnjavu u kafiću ''Kapućino'' u Hernalsu, koja se dogodila pre deset godina. Tada je poginuo jedan lokalni gost, dok je drugi teško ranjen. Ubistvo nikad nije razjašnjeno, ali sada Tužilaštvo smatra da će dokazati umiješanost bh. državljanina i u ovaj zločin.

Edinova banda, koju su još sačinjavala tri Čečena, dva Bosanca i Srpkinja bi izazivala tuče u ugostiteljskom objektu u kojima bi, ni krivi ni dužni, stradali gosti lokala.

Rasturao drogu

Osim navedenog, banda se bavila i iznuđivanjem novca od vlasnika trgovina mobilnih u 3. i 15. bečkom okrugu. Edin D. sebe je predstavljao kao projekt menadžera u trgovini nekretninama. Jedna od njegovih meta, koja je ostala bez tri šlepera u Crnoj Gori, jer ih je zaplenila policija, morao je kao kompenzaciju Edi da isporuči 50 kilograma kanabisa koje je on posle rasturao u Beču.

Članovi bande novac su investirali u luksuzne automobile, poput Mercedesa i Bentlija kojima su krstarili bečkim ulicama. Kupovali su dizajnersku odeću i skupocene satove. Kod njih je zaplenjeno i više pištolja, među ostalim model Džejms Bonda PPK posebne izrade, hromiran, s pozlaćenim okidačem.

Svih osmoro osumnjičenih članova bande nalazi se iza rešetaka u zatvoru Jozefštad.

Do sada su svi optuženi negirali navode iz optužnice ili su iskoristili svoje pravo na ćutanje. Ključ optužnice je priznanje jednog bivšeg člana bande, koji posle hapšenja svedočio protiv bivšeg partnera.

(Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track