PREVARANTI HARAJU AUSTRIJOM: Pljačkaju građane obećanjima za brzu zaradu!
Foto: Printscreenk Oe24.at

lažna lutrija

PREVARANTI HARAJU AUSTRIJOM: Pljačkaju građane obećanjima za brzu zaradu!

Austrija -

BEČ - Policija upozorava građane da su se pojavili prevaranti koji pljačkaju lakoverne građane. Ova do sada nepoznata metoda pljačke pod nazivom „Pokušajte brzo da zaradite novac“.

Policiji Austrije počele su da stižu prijave pre otprilike dve nedelje, a do sada je registrovano oko 230 pokušaja prevare tokom prošlog meseca, naveo je u saopštenju policijski direktor Burgelanda.

Prevaranti kontaktiraju svoje potencijalne žrtve putem telefona prestavljajući se kao zaposleni u finansijskoj organizaciji za prikupljanje sredstava. Svojim sagovornicima nude učešće u navodnoj lutriji gde mogu da osvoje određenu sumu novca.

Jedan takav pokušaj prošlog četvrtka na njihovu žalost je propao.Ženu (67) iz okruga Nojsid kontaktirao je jedan od prevaranata prevarant sa stranim naglaskom, i čak zapretio ženi da ukoliko ne plati, rizikuje da plati kaznu. Ona je na sreću shvatila da se radi o pokušaju prevare i slučaj prijavila policiji.

Policija daje sve od sebe kako bi se što pre rasvetlilo ovo krivično delo i stalo na kraj prevarantima. Do tada apeluju na građane da budu oprezni i da u telefonskim razgovorima sa nepoznatim licima ne odaju informacije o bankovnim računima kao i da ne obavljaju bilo kakve novčane transakcije koji se zahtevaju od njih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track