PODGORIČKI DILER UHAPŠEN U BEČU: Drogu prodavali preko interneta!
Foto: Bundesheer.at

Zaplenjeno 90 kilograma heroina

PODGORIČKI DILER UHAPŠEN U BEČU: Drogu prodavali preko interneta!

Austrija -

BEČ - Austrijska policija uhapsila je više osoba sa područja nekadašnje Jugoslavije zbog sumnje da su članovi organizovane kriminalne grupe koja je švercovala heroin.

Kao vođa grupe označen je Podgoričanin Dejan Jaćimović, star oko 30 godina, kod koga je pronađen crnogorski pasoš na to ime i prezime. U pomenutoj akciji zaplenjeno je oko 90 kilograma heroina, koji je bio sakriven u jednom stanu u Beču. Ukupno je uhapšeno šest lica, a na saslušanju su se svi branili ćutanjem. Osumnjičeni Jaćimović je uhapšen u restoranu u centru Beča, a u toku su provere dokumenata koja su kod njega pronađena.

Kriminalistička policija u Beču ovu istragu vodi već dve godine, a grupa je pošiljke droge ugovarala preko interneta. Policija je pre dve godine došla do operativnih podataka da se na teritoriji Beča distribuiraju veće količine narkotika i da iza tog posla stoji grupa sa prostora bivše Jugoslavije. Inspektorima je trebalo više od godinu dana da uđu u trag, a sve je rezultiralo hapšenjem manje grupe čiji je organizator Jaćimović, u čijem pasošu piše da je iz Podgorice.

Ekipa je funkcionisala u grupama od dve soobe, koje su pakovale heroin u manjim količinama, a zatim ugovarale preprodaju preko interneta. Inspektorima je bilo otežano da im uđu u trag jer su u Austriju ulazila po dva člana grupe, koja su se zadržavala po mesec dana a zatim su ih zamenjivala druga dva člana i tako ukrug. Oni su svoju “robu” prodavali uličnim prodavcima duž linije metroa od Otakringa do Simeringa.

Opsežnom istragom otkriveno je da je krijumčarenje stotina kilograma droge vredne između 10 i 20 miliona evra. Kada su istražitelji ušli u trag ovoj grupi, švercovanje droge je bilo otežamo, a brojne isporuke su i propale. Grupa je iznajmljivala stanove u Beču, gde su drogu prepakivali u manja pakovanja.Jaćimović je bio organizator posla. Nabavljao je heroin i organizovao njegovo prebacivanje iz Albanije ka Austriji. Njegov zadatak je bio da drogu prebaci i da iznajmi stanove za člkanove grupe, dok su drugi članovi ekipe imali zadatak da pronađu kurire i lica koja će za dnevnicu da rasturaju drogu ulicama Beča. (Dan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track