NE PRIMAMO FAŠISTE! AUSTRIJANCI ZABRANILI TOMPSONA: Zabranjen koncert u Kremsministeru!
Foto: Youtube Printscreen

Otkazano

NE PRIMAMO FAŠISTE! AUSTRIJANCI ZABRANILI TOMPSONA: Zabranjen koncert u Kremsministeru!

Austrija -

Uprava grada Kremsminstera u Gornjoj Austriji zabranila je danas nastup hrvatskog nuzičara Marka PerkovićaTompsona, koji je trebao biti održan u subotu u lokalnoj sportskoj dvorani, javljaju austrijski mediji.

"Mi smo organizatora koncerta obavestili da gradska dvorana više ne stoji na raspolaganju. Žao mi je da je do ovog došlo. Ja sam protiv svake vrste ekstremizma. Ubuduće ćemo malo bolje proveravati kom izdajemo dvoranu", rekao je gradonačelnik Kremsminstera Gerhard Obernberger iz Austrijske narodne stranke.

Rekao je da nakon najnovijih saznanja o ideološkoj pozadini koncerta više "ne može garantiovati javni red i mir".Gradonačelnik Kremsmünstera se opravdava činjenicom da kod sklapanja ugovora o najmu gradske dvorane nije moglo biti jasno da se radi o manifestaciji desno-ekstremne ideologije nego da je priredba bila najavljena kao "Hrvatska veče".

Pre toga su predstavnici stranaka Zeleni, Socijaldemokratske stranke Austrije te razne inicijative koje se bore protiv desnog ekstremizma zatražile zabranu koncerta.

Poverenik za integraciju savezne pokrajine Gornja Austrija Rudi Anšober je također pozdravio zabranu koncerta.

"Dug je bio put za useljenike iz bivše Jugoslavije ka suživotu u Austriji. Danas to funkcioniše dobro. I zato ne smemo dopustiti da se to dovede u pitanje huškanjem koje dolazi izvana", rekao je on.

(Večernji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track