UDARAC PRED IZBORE: Uhapšen Kernov savetnik Tal Silberštajn zbog pranja para!
Foto: printscreen kro

loša vest za SPÖ

UDARAC PRED IZBORE: Uhapšen Kernov savetnik Tal Silberštajn zbog pranja para!

Austrija -

BEČ - Socijaldemokratska partija Austrije (SPÖ), na čijem čelu je kancelar Kristijan Kern, suočava se s novim problemom dva meseca pred prevremene parlamentarne izbore, koji su zakazani za 15. oktobar.

U Izraelu je, naime, uhapšen savetnik za predizbornu kampanju Kerna Tal Zilberštajn, pod optužbom da je prao novac s trojicom biznismena iz nekih drugih zemalja, poput Rumunije.

Zilberštajn se smatra tvorcem kampanje SPÖ, zbog čega mu je povereno da sprovedi istraživanja među glasačima o tome kakvo je raspoloženje građana.

Već 2015. su rumunski mediji pisali o umešanosti političkih savetnika u sumnjive poslove sa nekretninama, koji su državu koštali oko 160 miliona dolara. Slogan, pod kojim će SPÖ voditi kampanju "Uzmi šta ti pripada" delo je Zilberštajna.

Njegovo hapšnje samo je jedan u nizu problema sa kojima se SPÖ suočila pred prevremene izbore, nakon što je pre više nedelje naprasno došlo do promene vođe kampanje, a bilo je i fizičkih obračuna između ljudi iz partijske centrale i kabineta kancelara upravo zbog kampanje.

Kurir.rs/tanjug

Foto printscreen krone.at

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Skandalozno! Prvi čovek BIA krši zakon! Pogledajte gde je Gašić bio u subotu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track