KURC FAVORIT KLADIONICA: Narodna partija vodi u svim istraživanjima
Foto: Reuters, Foto: Reuters

KO SE NA NJIH KLADI NEĆE DOBITI MNOGO NOVCA

KURC FAVORIT KLADIONICA: Narodna partija vodi u svim istraživanjima

Austrija -

Narodna partija Austrije Sebastijana Kurca ne vodi samo u istraživanjima povodom predstojećih parlamentarnih izbora, već je i favorit kladionica u Austriji.

Ko se kladi na OVP i Kurca neće dobiti mnogo novca, u slučaju njihove pobede.

Tako je kvota za pobedu OVP svega 1,10, a kvota da će Kurc postati novi kancelar je 1,12.

Što se tiče ostalih partija, kada je reč o tome ko će osvojiti najviše glasova, zanimljivo je daje kvota za klađenje na Zelene koje vodi Ulrike Lunaček 1.000, a za Neos čak 1.500.

Po pitanju koalicije koja je proizići nakon izbora najveće šase ima OVP-Slobodarska stranka (FPO), a klađenje na ovu koaliciju donosi malo novca, jer je kvota 1,55. Na drugom mestu je koalicije OVP-Socijaldemokratska partija (SPO), za šta je kvota sada 2,30. Kladionicama je i jasno koja stranka će postaviti novog kancelara, pošto je kvota za OVP svega 1,05, a na SPO 5, te FPO 9. Zanimljivo je klađenje i na to koja će stranka osvojiti koliko glasova na predstojećim izborima.

Prognoza da će Kurcova OVP osvojiti 33 odsto, koliko se predviđa istraživanjima, na kladionicama ima kvotu od 2. Takođe je izvesno, kako smatraju kladionice, da će FPO osvojiti više od 25 odsto, pošto je kvota 1,75. Na drugoj strani da SPO osvoji 24,5 odsto glasova donosi kvotu od 1,95, što će rasti narednih dana zbog haosa u koji je upala ova stranka nakon afera oko savetnika Tala Zilberštajna. "Kod naših kvota polazimo od toga da će OVP pobediti na izborima i da će Sebastijan Kurc biti novi kancelar", kazao je portparol kladionice "Interveten" Andreas Sstokinger. Šef "Bet at home" Manuel Velman ističe da se u završnici predizborne kampanje očekuje izbijanje "kladioničarske groznice", po pitanju izbora.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track