BIVŠI AUSTRIJSKI VICEKANCELAR PRIZNAO: Imao sam želju da se osvetim Sebastijanu Kurcu kad sam svrgnut s vlasti!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

USPEO DA PREVAZIĐE

BIVŠI AUSTRIJSKI VICEKANCELAR PRIZNAO: Imao sam želju da se osvetim Sebastijanu Kurcu kad sam svrgnut s vlasti!

Austrija -

Bivši austrijski vicekancelar i nekadašnji lider Narodne partije Austrije (OVP) Rajnhold Miterlener, nakon što je "svrgnut" planirao je da se osveti svom nasledniku Sebastijanu Kurcu, ali je uz pomoć "mentora" uspeo da prevaziđe tu želju i savlada iskustva prošlosti.

On je kazao da je "sklopio mir" sa Kurcom, sa kojim se sreo posle izbora i razgovarao o svim temama, te pronašao konstruktivni "modus vivendi".

Kako bi savladao sve što mu se dogodilo u odlazećoj godini Miterlener, kako kaže, morao je da uzme "mentora".

"Bilo bi negiranje istine ako bih nakon mog puta i takvog preuzimanja vlasti, kazao da me to nije pogodilo. Naravno sam na početku imao želju da se osvetim", priznao je Miterlener, koji se u maju, nakon što je bilo brojnih unutarstranačkih napada na njega, povukao iz politike i sada bavi konsultantskim delatnostima.

Vreme, kako kaže, ne leči sve rane, ali se smanjila želja za osvetom.

"Ta osveta bi štetula partiji, a meni ne bi ništa koristila", kazao je Miterlener dodajući da mu je laknulo tek posle parlamentarnih izbora održanih 15.oktobra.

Vezano za buduću vladu OVP sa Slobodarskom partijom (FPO) Miterlener je prokomentarisao rečima da u politici nisu moguća čuda.

"Neće biti, na osnovu dugova Republike i ekonomskog rasta, moguće ispuniti poresku reformu u visini od 14 milijardi evra", podvukao je on.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track