BEČKA POLICIJA NA OPREZU ZBOG STRAHA OD TERORIZMA: U novogodišnjoj noći veće mere bezbednosti!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

NAJVEĆA ATRAKCIJA BIĆE OBEZBEĐENA

BEČKA POLICIJA NA OPREZU ZBOG STRAHA OD TERORIZMA: U novogodišnjoj noći veće mere bezbednosti!

Austrija -

Ovogodišnja 28. Novogodišnja staza, najveći doček nove godine na ulicama Beča, biće, zbog terorističkih napada u Evropi, održana pod većim merama bezbednosti.

Na ulicama centra Beča biće sutra veće policijsko prisustvo, a prilazi Novogodišnjoj stazi biće obezbeđeni kamionima, koje će policija postaviti kako bi sprečila mogućnost uletanja vozilom u masu ljudi koja će od poslepodneva obilaziti brojne štandove.

Bečka novogodišnja staza je jedna od najvećih atrakcija glavnog grada Austrije čiji centar postaje najveća pozornica za doček Nove godine.

Poslednjeg dana 2017. godine centar Beča pretvoriće se u veliki zabavni kvart.

Više stotine hiljada turista iz celog sveta zajedno s Bečlijama slaviće 31. decembra već od popodnevnih sati na brojnim lokacijama u centru grada uz različite vrste muzičke žanrove, uz valcer koji će biti svuda prisutan.

Od 14 sati do dva sata iza ponoći najbolji provod će biti ispred gradske kuće, na Novogodišnjoj trasi u centru grada i u zabavnom parku Prater.

Brojni štandovi sa hranom i kuvanim vinom pobrinuće se da Bečlije i gosti uživaju u novogodišnjem programu.

Posebno omiljen je "bulevar klasične muzike" Graben gde u poslepodnevnim časovima bečke škole plesa nude intenzivne kurseve valcera a sam trg postaje prava balska dvorana na otvorenom.

Zabave se održavaju na 11 lokacija u gradu gde posetioci mogu da se provedu uz bogat muzički i program za sve usraste i ukuse.

Za ponoć je planiran tradicionalni vatromet kojim se na spektakularan način pozdravlja 2018. godina, u koju Austrijanci, prema istraživanju javnog mnjenja ulaze mnogo pozitivnije nego ranijih godina.

Jedinstvena novogodišnja atmosfera biće i na brodovima koji će voziti Dunavom, u dvorcu Hofburg na novogodišnjem balu kao i na gala-večeri u Većnici.

Za sve Bečlije i njihove goste novogodišnje jutro se dočekuje uz "Doručak protiv mamurluka" na trgu ispred Većnice gde se na velikom platnu uživo prenosi Novogodišnji koncert.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track